Vroče bo v vsakem primeru

Tekma s Hajdukom naj bi po dolgem času v nekoč zelo nogometni Koper le prinesla vzdušje, ki ga najzvestejši privrženci nogometa že dolgo pogrešajo. Čigavi privrženci bodo v večini? Mnogi menijo, da tisti v belem.

Bo morda Goran Galešić (levo) tokrat res adut v koprskem rokavu? Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Bo morda Goran Galešić (levo) tokrat res adut v koprskem rokavu? Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Včeraj čez dan so pošle še zadnje vstopnice na slabših mestih, prav gotovo pa bi zapolnili vseh 4200 sedežev, če bi bil stadion zgrajen v skladu z Uefinimi zahtevami, saj ta ne dopušča gledalcev na montažnih tribunah. A stadion z izjemo otvoritve še nikoli ni bil povsem razprodan, pa naj bo po evropskih ali slovenskih merilih.

Koprski navijači so vajeni poznega prihoda na tekme, a tokrat lahko na lagodje pozabijo. FC Koper namreč sporoča, da naj zaradi strogih varnostnih ukrepov okoli in na stadionu navijači pridejo vsaj uro pred začetkom tekme. Ker bo veljal poseben varnostni režim, so v FC Koper poostrili tudi hišni red in pravila, ki sicer veljajo med tekmami. Vstop bo mogoč zgolj z veljavnim osebnim dokumentom. Kot navajajo, je vstop na stadion možen le do 18.40, torej 20 minut pred tekmo. Med polčasom bo možen izhod, a bodo gledalci ob vrnitvi morali znova pokazati vstopnico in osebni dokument.

O sedanji Hajdukovi ekipi pišemo posebej, sta pa v koprski ekipi dva igralca, ki sta pred dvema letoma, ko je grozil popoln razpad kluba, nekaj časa preživela v vrstah splitskega velikana. Dalmatinski mediji med koprskimi igralci poznajo zgolj Gorana Galešića, ki ga v kontekstu današnje tekme ne pozabijo omeniti, toda v Splitu je bil še Ivica Guberac, ki je z belimi odpotoval tudi na priprave. “Teh časov se bom sicer vedno rad spominjal, vendar so zdaj moje misli usmerjene zgolj na Koper. Vse bomo naredili, da bomo na igrišču boljši od njih,” je povedal koprski kapetan. Remi z Dinamom je mladim Splitčanom dal dodatno mero samozavesti. Odprava Hajduka je prispela včeraj popoldne s čarterskim letom in se po namestitvi v Lipici (zaradi mirnega okolja) takoj odpravila v razgreti Koper. Vročinski val in zgodnji termin tekme bo zagotovo vplival na igro in ritem. “Na to smo navajeni, prav tako se moramo privaditi na naporen ritem tekem četrtek - nedelja. To je nagrada za uspeh,” pravi trener Hajduka Damir Burić, ki je svoji ekipi vcepil tudi nekaj špartanske vzgoje.

“V Evropi ne šteje rezultat na eni tekmi, temveč odločata dve. Vsaka je poglavje zase. Imam 23 igralcev, in vsi komaj čakajo na priložnost,” je dejal Burić.Seveda ni šlo brez vprašanja o njihovem trenutno najbolj vročem igralcu Francku Ohandzi. “Fant je načet, zato je ostal v Splitu, saj je za njim naporno obdobje. Njegova odsotnost za nas ne bo težava, saj imamo dovolj igralcev,” pravi Burić. Kapetan Goran Milović je na igrišču doživel poraz Hajduka na prijateljski tekmi v Kopru (2:0) minulo zimo: “Takrat je bil položaj v klubu in ekipi slab, odnosi niso bili najboljši, in to se je poznalo tudi na igrišču. Zdaj smo drugačna ekipa in povsem drugačno, pozitivno, je tudi vzdušje. Je pa Koper dobra in kompaktna ekipa, ki jo moramo spoštovati.”

Seveda na tiskovni konferenci nihče ni želel podrobneje govoriti o postavi ekip. Oboji bodo zelo verjetno igrali v enaki postavi kot na zadnjih dveh tekmah. “Zahvaljujem se trenerju gostov za lepe besede. Gre za kvalitetno ekipo. Mi razmišljamo o sebi in verjamem, da imamo izjemno priložnost za uspeh.”

Obe ekipi sta včeraj ob uri tekme sočasno opravili trening, kar sicer ni običajno, vsekakor pa ni nenavadno. Na glavnem stadionu imajo po pravilih tedaj trening gostje, Koprčani pa so se odpravili v svojo rezervno bazo, v Dekane.

Sojenje so zaupali poljskim sodnikom, glavni sodnik bo Bartosz Frankowski, delegat prihaja iz Anglije, medtem ko je kontrolor sojenja Španec.

ROK MAVER


Najbolj brano