Vroča kri v slačilnici Bonifike

Po bolj ali manj uspešnem reprezentančnem premoru se dogajanje znova seli v državna prvenstva. Že jutri se bo s tekmo Zavrč : Gorica nadaljevala prva liga, iz Kopra pa je slišati o napetih odnosih in povišanih tonih.

Denis Halilović (levo) in Ivica Guberac - zelo verjetno nikoli 
več v enakem dresu. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Denis Halilović (levo) in Ivica Guberac - zelo verjetno nikoli več v enakem dresu. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER >Novogoričani so v reprezentančnem premoru svojemu naboru nogometašev dodali še dve novi imeni, Gorana Cvijanovića in Nejca Mevljo ter dva tedna v miru trenirali. Kaj ne bi, pogled z drugega mesta lestvice, kljub vsem finančnim težavam, je lep in spodbuden. Kaj jim bo prinesel premor, bo hitro videti jutri zvečer v Zavrču, ki je ob Gorici veljal za hit prvenstva.

V Halozah so se zgodili tektonski premiki, ko so se v slovensko Istro preselili trije akterji Zavrčeve zgodbe. Vsi v koprskem prvoligašu poteze župana Borisa Popoviča, ki je na mesto športnega direktorja ustoličil Dušana Petkovića, za njim sta prišla še trener Slavko Matić in njegov pomočnik Milan Obradović, niso najbolje sprejeli.

Veliko negodovanja med nogometaši je bilo nad intenzivnostjo kondicijskega treninga (hitro so se znebili italijanskega trenerja Riccarda Sangiuliana), tudi zato, ker so mnogi sezono začeli s poškodbami, nekateri novinci pa so junija prišli brez pravih priprav. Minuli konec tedna je nezadovoljstvo izbruhnilo znotraj slačilnice. O tem so poročali že nekateri drugi mediji, po naših neuradnih podatkih, naj bi navzkriž prišla Ante Tomić in Petković, potem pa je zavrelo še pri drugih. Sledil naj bi večurni sestanek, na katerem so skušali zgladiti napetosti. Klub sicer že skoraj dva meseca ne komunicira z javnostjo, zato ni možno preveriti govoric, ki so preplavile nogometne kroge.

Po naši podatkih je igranje za kanarčke sklenil Denis Halilović, steber obrambe Kopra, ki naj bi mu prekipelo, zelo zanimivo je, da je poškodovan Ivica Guberac, ki so mu vzeli kapetanski trak. Najbrž je odveč pisati po čigavem navodilu. Vse to daje nedeljskemu derbiju z Olimpijo, ki jo vodi največji upnik FC Kopra Milan Mandarić, še dodatno draž, saj je na njem možno vse: bodisi reakcija in zmaga Kopra bodisi potop. RM


Najbolj brano