Vrnitev na domačo sceno

Evropske zgodbe nogometašev Gorice je bilo pričakovano hitro konec. Na aktualnih izhodiščih je bilo proti Moldeju nestvarno upati na napredovanje v tretji predkrog evropske lige.

Nogometaši Gorice (v modrih dresih) so morali priznati premoč Moldeju Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice (v modrih dresih) so morali priznati premoč Moldeju Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Nogomet sicer odpira možnosti za presenečenja. Poimensko šibkejše zasedbe so na igrišču neredko veselijo pozitivnega razpleta. Novogoriški uspeh pa bi bil vendarle skregan z nogometno logiko. Zakrpana ekipa, ki ima za sabo tri uradne dvoboje, ni primerljiva z Norvežani. Molde je odigral že polovico tekem v državnem prvenstvu, kjer zanesljivo vodi. Skupni izid 2:5 zrcali razmerje moči, čeravno so Novogoričani, zlasti na Norveškem, zapravili kar lepo število izrazitih priložnosti za ugodnejši rezultat.

V četrtek so v športnem parku zasledovali podvig, za kar so bili ob koncu tekme nagrajeni tudi z aplavzom gledalcev v športnem parku. ”Žal nam ni uspelo. Igralcem sem čestital za srčno predstavo. Molde je močnejša ekipa, podkovana za napredovanje. Čaka nas še veliko dela, prej ali slej pa bodo prišli tudi rezultati. Nekaj grenkobe ostaja za zamujenimi priložnostmi na prvi tekmi. Kako bi se odrezala zasedba iz pretekle sezone? Težko je reči. Bi pa bilo zanimivo videti na delu ekipo, ki je osvojila slovenski pokal in si priigrala evropsko vozovnico,” je pojasnil trener Gorice Luigi Apolloni. Novogoriške privržence čaka v nadaljevanju sezone še precej potrpljenja tudi na domači nogometni sceni, kjer sledijo trije zahtevni tekmeci: Krka v Novem mestu, primorski derbi v športnem parku z Luko Koper in gostovanje pri državnih prvakih v Mariboru.

Na neugodnem igrišču na Portovalu so imeli Novogoričani kopico težav že v pretekli sezoni, težka preizkušnja pa se obeta tudi jutri. Krka je bogatejša za leto izkušenj v prvi ligi, Novogoričanom pa se bo zoperstavila s prevetreno igralsko zasedbo in novim trenerjem Milošem Rusom. ”Spremlja nas nekaj utrujenosti, ki pa jo moramo odmisliti tako kot obračun z Moldejem. Usmeriti se moramo na tekmo s Krko, ki je še toliko bolj pomembna, ker smo na neprimeren način izgubili uvodni domači dvoboj z Domžalami,” je pojasnil Apolloni, ki še čaka na okrepitve.

Novinca Stephena Makinwo morajo še pripraviti na tekmovalne zahteve. Športni direktor Michele Dal Cin, ki ima v nigerijskem Lagosu nogometno agencijo, pravi, da ekipa potrebuje šest okrepitev na različnih položajih. Novinci, kot kaže, ne bodo prišli iz Parme. Zgodba o sodelovanju z italijanskim prvoligašem, pa utegne ostati brez nadaljevanja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano