Vrnitev Mlinaričeve

V nedeljo se bo v italijanskem Roccarasu začelo mladinsko in člansko EP v umetnostnem kotalkanju, na katerem bo prvič po bolezni na velikem tekmovanju spet nastopila Lucija Mlinarič.

Lucija Mlinarič je pripravljena na vrnitev na veliko sceno Foto: Igor Mušič
Lucija Mlinarič je pripravljena na vrnitev na veliko sceno Foto: Igor Mušič

ROCCARASO > Ledena dvorana tega elitnega gorskega turističnega središča srednje Italije bo od nedelje do petka prizorišče evropskega prvenstva v umetnostnem kotalkanju za starejše mladince in člane.

Oči slovenskih, pa tudi tujih ljubiteljev umetnostnega kotalkanja bodo uprte predvsem v 27-letno Šempetrko Lucijo Mlinarič, ki je aprila dobila boj z rakom na dojki, pred tem pa je bila mednarodna zvezda tega športa. Naslov evropske članske prvakinje leta 2011, pa srebro s SP 2012 in lansko drugo mesto na svetovnih igrah neolimpijskih športov o njenem tekmovalnem ugledu povedo vse.

Za članico KK Renče bo to prvi nastop po velikem tekmovanju po več kot letu dni. Na premiernem nastopu - julijskem državnem prvenstvu in na nedavnem ekshibicijskem - na otvoritvi kadetskega EP v domači dvorani, je pustila dober vtis. Kaj bo to pomenilo v neizprosni evropski konkurenci, kjer - tudi na svetovnih odrih kraljujejo Italijanke - bomo še videli.

Lucija je bila sicer minulo soboto na zaključni slovesnosti EP v Renčah dobro razpoložena: “Glavni fizični in tehnični del priprav je minil brez zapletov. Za dneve pred prvim tekmovalnim nastopom so ostali le manjši popravki. Mislim, da sem sposobna dobrega nastopa.”

Razumljivo je, da po tako hudi bolezni in dolgi odsotnosti ni prave podlage za napovedovanje uvrstitev, a največja Lucijina zmaga je že to, da se je po raku v rekordnem času vrnila na visoko fizično in tehnično raven. Nastopala bo v vseh disciplinah, kar bo z vidika naporov velik izziv.

Tudi vse ostale slovenske reprezentantke v članski konkurenci (v mladinski nimamo zastopstva) so Primorke. Članica novogoriškega KUK Ana Rejec bo nastopila v prostem programu. Po solidni mladinski karieri (5. na SP v kombinaciji) je pričakovati, da bo vsaj med boljšimi. Njena klubska kolegica Teja Arčon in solkanska članica domžalske Piruete Veronika Brešar bosta tekmovali le v obveznih likih. Doslej na velikih tekmovanjih nista izstopali.

IM


Najbolj brano