Vrnila sta se domov

Novinec v prvi rokometni ligi, RD Koper, je včeraj v Areni Bonifika predstavil prvi in verjetno tudi edini okrepitvi za novo tekmovalno sezono.

Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Organizator igre Žiga Smolnik se v dvorano Bonifika vrača po štirih letih, vratar Jure Vran pa že po nekaj mesecih odsotnosti.

V teh dneh minevata šele dve leti od ustanovitve kluba. “Tedaj smo se prvič zbrali in si postavili zelo visoke cilje. Čeprav smo se vsi znašli v novih vlogah, uprava in trener, smo se želeli hitro vrniti v prvo ligo, z 18 oziroma 17-letnimi fanti. V prvi sezoni smo nanizali 24 zmag in en sam poraz, v drugi pa 23 zmag, en remi in en poraz,” je povedal predsednik društva Aljoša Bertok.

Rezultati kažejo, da pri RD Koper 2013 vse deluje kot namazano. Zato tudi ni presenetljivo, da so že zdaj predstavili okrepitvi za prihodnje državno prvenstvo in da sta obe - domačina. Koprska ekipa bo po odhodih Dušana Podpečana in Robija Sankovića še bolj lokalno obarvana.

“Poklicali so me, mi predstavili ambiciozen načrt in mi ponudili zadovoljive pogoje. Spet sem doma, želim pa si odigrati neko pomembnejšo vlogo od tiste pred štirimi leti, ki je bila bolj obstranska,” je povedal Žiga Smolnik, ki se vrača v Koper. Nekaj časa je prebil v Ajdovščini, potem tri sezone v Izoli in zadnje leto pri novomeški Krki.

“Rad bi pomagal ekipi. Najprej do obstanka, potem pa bomo videli, če nam uspe še kaj več,” je dodal vratar Jure Vran, ki se je po nekajmesečni avanturi v Avstriji hitro vrnil domov.

Vran in Smolnik sta se, kot je že pred tem storila večina ostalih koprskih igralcev, s klubom dogovorili za sodelovanje v naslednjih dveh sezonah. Ponuja se jim še množica igralcev od drugod, toda najbrž se je s Smolnikom in Vranom sezona prestopov za Koprčane že končala. Koprska politika domačih kadrov temelji tudi na treznem poslovanju.

Članska ekipa je trenutno še v pogonu in tako bo do konca junija. V ospredju je nabiranje telesne moči. Sledil bo manjši premor, kdaj pa se bodo potem uradno začele tudi priprave, še ni znano, saj pri Rokometni zvezi Slovenije še niso določili datuma začetka sezone 2015-16.

SANDI JERMAN


Najbolj brano