Vrača se domač pridih

Nogometaši Gorice bodo priprave na novo sezono začeli v sredo. Do takrat pa bo še zelo živahno v klubskih pisarnah, saj intenzivni pogovori potekajo na vseh straneh in ravneh.

Dejan Žigon (v ospredju v modrem novogoriškem dresu) ima 
tudi ponudbo iz tujine. Foto: Leo Caharija
Dejan Žigon (v ospredju v modrem novogoriškem dresu) ima tudi ponudbo iz tujine. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Razkritja starih klubskih bremen so na dnevnem redu, a trenutno je v ospredju reševanje tekočih poslov, torej kadrovske križanke. Nova sezona - žreb bo v torek - se namreč nezadržno približuje. Konec tedna se s krajšega oddiha vrača strokovni štab, ki je člansko ekipo popeljal do prvoligaškega obstanka. Če se bodo videli v predvidenih klubskih okvirjih, bodo glavni trener Miran Srebrnič, pomočnik Andrej Komac in trener vratarjev Borut Mavrič krmarji goriške posadke tudi na daljši rok in ne le v novem državnem prvenstvu, ki se bo začelo 18. julija.

Podobno velja za jedro igralcev, ki so bili del turbulentne goriške stvarnosti v pretekli sezoni. Večina naj bi jih ostala v mestu vrtnic tudi v varčnejših, a likvidnih razmerah nove sezone. Vprašljivi so predvsem Amedej Vetrih, Dejan Žigon in Matija Širok, ki se spogledujejo s tujino in še nekateri (posojeni) igralci, s katerimi so bili v pretekli sezoni Novogoričani zadovoljni. Kar zadeva nigerijsko navezo, sta Blessing Eleke, ki je zanimiv za slovensko tržišče, in Osuji Amarachi bližje ostanku v novogoriškem dresu kot Marshal Johnson. V klubu so se sestali z nekdanjim članom uprave in športnim direktorjem Michelejem Dal Cinom, ki jih je pripeljal v Novo Gorico.

Novogoričani se bodo pripravljali doma. Prvo prijateljsko tekmo bodo odigrali 27. junija v Kranju proti drugoligašu Triglavu. 1. julija se bodo odpravili v Avstrijo, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim drugoligašem celovško Austrio v Ludmannsdorfu. S puljsko Istro se bodo soočili 4. julija, bržkone v Umagu. Tehnični vodja članskega moštva Rojan Devetak pa bo v navezi s strokovnim štabom do začetka prvenstva bržkone dorekel še kakšno prijateljsko tekmo.

“Z Dal Cinom smo se korektno razšli in lahko rečem, da je imel v klubu konstruktivno vlogo, tako prej kot sedaj ob odhodu, ko ni postavljal denarnih zahtev,” je povedal Arčon, ki je sicer zadržan do novega italijanskega povezovanja. S predstavniki Sampdorie naj bi se sestali v teh dneh. Kot je ponovil Arčon, pa je prednostni cilj nove vodstvene ekipe goriškemu klubu povrniti stabilnost. Dokler je ni, ne vidi smiselnosti v morebitnih povezavah s tujimi interesenti.

Jasno je, da želi nova operativna ekipa, ki se ji je priključil tudi nekdanji nogometaš belo-modrih Sebastjan Komel, klubu vrniti novogoriški pridih. V tem kontekstu bi kaj lahko novogoriški dres spet oblekli nekateri igralci, ki so zrasli v domači mladinski šoli. Z Miho in Nejcem Mevljo, Matijo Škarabotom in Miranom Burgićem, ki imajo status prostih nogometašev, so že navezali stike. Med potencialnimi povratniki pa bi bil lahko tudi Miha Gregorič, ki je v teh dneh imel očesni poseg in ni podaljšal pogodbe s Koprčani.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano