Vonnovi še tretjič kanadski hat-trick

Američanka Lindsey Vonn je odlično, s trojčkom zmag v treh dneh, odprla novo sezono svetovnega pokala alpskih smučark v hitrih disciplinah v kanadskem Lake Louisu. Po prepričljivih zmagah na obeh smukih je 31-letna ameriška šampionka slavila tudi na premiernem superveleslalomu ter tako vpisala še 70. karierno zmago ter 18. zmago v Lake Louisu.

Lindsey Vonn Foto: Rick Wilking
Lindsey Vonn Foto: Rick Wilking

LAKE LOUISE > Lindsey Vonn je bila izjemno prepričljiva, saj je s slavila z naskokom kar 1,32 sekunde. Drugo in tretjo stopničko zmagovalnega odra sta zasedli Avstrijki Tamara Tippler in Cornelia Hütter, ki je bila tri stotinke sekunde počasnejša od rojakinje za še tretje stopničke v treh dneh.

S prvimi stopničkami v svetovnem pokalu je presenetila 24-letna Tipplerjeva, ki je nastopila s startno številko 3 ter vodila vse do nastopa Vonnove s startno številko 21.

Točk se je veselila tudi Slovenka Ilka Štuhec z 19. mestom, zaostanek za Vonnovo je znašal 2,52 sekunde. Druga Slovenka na startu Vanja Brodnik je bila prepočasna za trideseterico in točke, zasedla je 47. mesto (+4,69).

Vonnova je slavila s peto največjo razliko na superveleslalomskih tekmah v svetovnem pokalu ter je ponovila trojček zmag v Lake Louisu iz 2011 in 2012. S tremi zmagami je vodilna v svetovnem pokalu, le štiri točke manj ima rojakinja Mikaela Shiffrin, ki je na svojem prvem superveleslalomu osvojila 15. mesto, 42 točk zaostanka pa ima danes sedma Švicarka Lara Gut za skupno tretje mesto.

Ženska karavana svetovnega pokala se bo po severnoameriški turneji preselila tostran Atlantika, na staro celino, kjer bosta 12. in 13. decembra veleslalom in slalom v švedskem Aareju.

STA


Najbolj brano