Vonnova znova razred zase, Štuhčeva še drugič 13.

Američanka Lindsey Vonn je po smuku zmagala tudi na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Zauchenseeju. Vonnova je slavila z naskokom sedem desetink sekunde pred Švicarko Laro Gut za skupno še 73. zmago v svetovnem pokalu. Tako kot na smuku je tretje mesto osvojila Avstrijka Cornelia Hütter (+1,25). Ilka Štuhec je bila znova 13.

Linsey Vonn Foto: Rick Wilking
Linsey Vonn Foto: Rick Wilking

ALTENMARKT > S startno številko 30 je zelo dobro nastopila Ilka Štuhec, ki se je po 13. mestu na neobičajnem sprinterskem smuku v dveh vožnjah še drugič v dveh dneh uvrstila v prvo petnajsterico tudi na superveleslalomu. Petindvajsetletna Štajerka je ob prihodu v cilj za Lindsey Vonn zaostala 1,93 sekunde za 13. mesto. Uvrstitev je ubranila do konca nastopajočih ter je tako vpisala najboljši superveleslalomski izid v tej sezoni, potem ko je bila 19. na uvodnem superveleslalomu v Lake Louisu. Štuhčeva si je 13. mesto razdelila z Avstrijkama Stephanie Venier in Tamaro Tippler.

Druga Slovenka Vanja Brodnik je s startno številko 50 za 18 stotink sekunde zgrešila trideseterico in prve superveleslalomske točke v tej sezoni. Brodnikova je z zaostankom 3,27 sekunde končala na 33. mestu.

Enaintridesetletna Vonnova, ki se je v soboto s 36 smukaškimi zmagami izenačila s slovito Avstrijko Annemarie Moser-Pröll, je v dveh dneh osvojila še drugo zmago, šesto v tej sezoni in drugo superveleslalomsko. Preostale zmage v tej sezoni ima Američanka v smuku.

Vonnova je bila zelo hitra zlasti v spodnjem delu proge. Prva izzivalka Lara Gut je bila v zgornjem in srednjem delu še konkurenčna Američanki, a je nato ob prihodu v cilju za sedem desetink sekunde zaostala za eno največjo zvezdnic smučarskega športa. Gutova je v soboto na sprinterskem smuku odstopila.

Vonnova (700) je po koncu tedna v Zauchenseeju v boju za veliki kristalni globus precej zmanjšala zaostanek za vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Gutovo (738). Njen zaostanek znaša le še 38 točk. Vonnova vodi tako v smukaškem kot superveleslalomskem seštevku. V superveleslalomskem seštevku Cornelia Hütter na drugem mestu zaostaja 80 točk za Vonnovo. Vonnovi manjka zgolj še 13 zmag do rekordnega seštevka v absolutni konkurenci na večni lestvici zmagovalcev svetovnega pokala, tega s 86 zmagami drži legendarni Šved Ingemar Stenmark.

Ženska karavana ostaja v Avstriji. V torek bo v Flachauu na sporedu nočni slalom pod žarometi, nato pa 16. in 17. januarja na istem prizorišču odpadla slalom in veleslalom iz Ofterschwanga.

STA


Najbolj brano