Vonn odstopila, zmagala Gut, Štuhec enajsta

Štiriindvajsetletna Lara Gut je velika zmagovalka Val d'Isera. Po petkovi zmagi v alpski kombinaciji je Švicarka zmagala tudi na smuku za svetovni pokal. Za popolno švicarsko zmagoslavje je bila druga Fabienne Suter (+0,16), tretje mesto je pripadlo Kanadčanki Larisi Yurkiw (+0,41). Ilka Štuhec je z 11. mestom (+1,00) vpisala izid sezone.

Ilka Štuhec Foto: Nebojsa Tejic
Ilka Štuhec Foto: Nebojsa Tejic

VAL D'ISERE > Prva favoritinja današnjega smuka za svetovni pokal alpskih smučark Američanka Lindsey Vonn je po napaki na robu padca odstopila ter ostala brez uvrstitve.

Lara Gut je v odlični formi, saj je po alpski kombinaciji zmagala še na smuku. Gutova je po odstopu Vonnove ob prihodu v cilj prevzela vodstvo s časom 1:44,51 sekunde in ga tudi obdržala. Druga je njena rojakinja Fabienne Suter, ki je za Gutovo zaostala le 16 stotink sekunde. Tretja je Kanadčanka Larisa Yurkiw (+0,41).

Na startu so bile tri Slovenke. Ilka Štuhec je s startno številko 24 zelo dobro začela. V zgornjem delu je bila zelo hitra in celo konkurenčna Gutovi (+0,02), ob prihodu v cilj je vpisala 11. čas z zaostankom natanko ene sekunde za vodilno.

Maruša Ferk, ki je v petek na kombinacijski tekmi pristala tik pod stopničkami na četrtem mestu, je 38. (+3,34), Vanja Brodnik pa 43. (+4,34).

Gutova (478 točk) je v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark s tretjo zmago v sezoni, petnajsto v karieri, pred Val d'Iserom je slavila na veleslalomu v Aspnu, povsem stopila zaostanek za Vonnovo, za katero zaostaja le še dve točki.

V posebnem smukaškem seštevku se je z Vonnovo na vrhu povsem izenačila Švicarka Suterjeva, obe imata 200 točk.

STA


Najbolj brano