Lindsey Vonn: Kot da smučam po cementu

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je po četrtkovi vožnji v veleslalomu ostala brez medalje. Vonnova, ki si je želela zlate medalje, je veleslalom končala na štirinajstem mestu, na domačem SP je tako osvojila le bron.

Lindsey Vonn je na SP v Beaver Creeku osvojila le bron. Foto: STA
Lindsey Vonn je na SP v Beaver Creeku osvojila le bron. Foto: STA

BEAVER CREEK > Vonnova je bila sicer favoritinja za zlato medaljo v smuku in superveleslalomu, vendar ji je stara poškodba kolena na ledeni podlagi delala preveč težav. "Zdelo se je da smučam po cementu," je kasneje pojasnila Vonnova, ki s svojo uvrstitvijo ni bila zadovoljna in je v ciljni areni komaj zadrževala solze.

Prvo vožnjo je smučarka končala na 27. mestu, za kasnejšo zmagovalko Avstrijko Anno Fenninger pa je zaostala kar dve sekundi.

Njen partner golfist Tiger Woods, ki je v Beaver Creek prišel izključno na ogled smučarkine vožnje, ji je med veleslalomskima vožnjama svetoval, naj zaključi tekmo v pozitivnem duhu in svetu pokaže, kaj zmore.

Vonnova je na svetovnem prvenstvu v Avstriji leta 2013 utrpela poškodbe kolenskih vezi in ob tem zdrobila svoje koleno. Sicer ji zdaj koleno menda ne povzroča preveč težav, vendar smučarka ne zmore več smučati po ledeni podlagi, v kar pa se je četrtkova proga spremenila zaradi nenavadno toplega vremena.

STA


Najbolj brano