Vodišek evropski mladinski podprvak

Na evropskem prvenstvu v kajtanju v Turčiji je slovenske barve zastopal Koprčan Toni Vodišek, ki je v kategoriji formula kite racing v mladinski razvrstitvi do 18 let osvojil srebrno kolajno.

Tonija Vodiška zdaj čaka še nastop na svetovnem prvenstvu.
Tonija Vodiška zdaj čaka še nastop na svetovnem prvenstvu. 

BOZCAADA > 15-letni Toni Vodišek je na prvenstvu, ki se je končalo v nedeljo, v absolutni konkurenci osvojil 12. mesto, v kategoriji do 18 let pa ga je prehitel le Hrvat Martin Dolenc. Naslov evropskega prvaka v članski konkurenci je osvojil Britanec Oliver Bridge.

Vodišek je tekmoval tudi v kategoriji foil racing, kjer je osvojil skupno četrto mesto. “Zadovoljen sem z rezultatom. Zdaj je na vrsti svetovno prvenstvo v Italiji, kjer si želim zmagati v mladinski kategoriji, in to v obeh disciplinah,” je po uspehu v Turčiji optimističen mladi Koprčan, ki se je v letošnji sezoni tudi prvič udeležil tekme svetovnega pokala v Weymouthu in jo končal na osmem mestu. Kajtanje je za zdaj uvrščeno na program mladinskih olimpijskih iger leta 2018, po napovedih pa naj bi leta 2020 v Tokiu postalo tudi olimpijska disciplina.

TA


Najbolj brano