Voda je že v grlu

Že pogled na lestvico jasno nakazuje, kako pomembna je tekma s Krškim za Luko Koper. Po treh zaporednih prvenstvenih porazih (zadnja dva z 0:1) bo tudi pokalni uspeh z drugoligašem Zarico hitro utonil v pozabo. Če pa bi še novopečeni prvoligaš odnesel celo kožo z Bonifike, bodo alarmni zvonci upravičeno pričeli tuliti na ves glas.

Znani obrazi (fotografije je z nedeljske tekme v Domžalah) in 
njihov izziv: reševanje koprskega nogometa. Foto: Picasa
Znani obrazi (fotografije je z nedeljske tekme v Domžalah) in njihov izziv: reševanje koprskega nogometa. Foto: Picasa

KOPER > Po eni strani naj bi Krško kljub vsemu sodilo med šibkejše prvoligaše in s tega stališča so lahko rumeno-modri zgolj veseli, da na drugi strani ne stoji močnejši nasprotnik. Toda po drugi strani ostaja dejstvo, da so gostje v prvi četrtini prvenstva osvojili točko več od Koprčanov. Na začetku sezone so nogometaši v senci jedrske elektrarne poskrbeli za pravo evforijo med svojimi navijači, ko so štartali z dvema zmagama. A razen Celja in seveda Luke Koper potem niso premagali nikogar več. Na zmago torej čakajo polnih osem krogov, vendar pa niti kanarčki nimajo veliko razlogov za optimizem.

Morda je še najbolj ugoden zdravstveni bilten, saj so rekonvalescenti Goran Galešić, Ivica Guberac, Denis Halilović in Mitja Lotrič pričeli trenirati že pretekli teden, zato je kar malce nenavadno, da ob zadnjem porazu v Domžalah ni bilo nikogar od njih niti na rezervni klopi. Na njej je sicer na svojo priložnost čakalo vsega pet nogometašev. Trener Nedžad Okčić je lahko zadovoljen tudi z vključitvijo novincev, od katerih je nazadnje največ pokazal Hysen Memolla, medtem pa je pogodbo podpisal tudi 26-letni gambijski reprezentant Tijan Jaiteh, čeprav danes še ne bo v konkurenci za nastop, ker na Ljubljanski 2 še niso prejeli njegovega certifikata. Koprčani sicer ne morejo računati na Mateja Palčiča, Okčič pa se kajpak zaveda pomembnosti srečanja: “Resda smo nanizali nekaj slabih rezultatov, vendar pa je igra boljša od izidov. Zato upam, da bomo s podobno predstavo popravili vtis in pričeli zbirati točke. Ne nazadnje nam tudi sreča v zadnjem obdobju ni bila naklonjena, vendar je nogomet navadno pravičen in te prej ali slej nagradi za dobro delo.”

V vsakem primeru je položaj na Bonifiki daleč od idiličnega, čeprav Nedžad Okčić skuša umirjeno odpeljati rumeno-modro barko v varne vode. Obenem pa nad nekdanjim ponosom slovenske Istre visi uganka, kdo sploh odloča o čemerkoli? Sprva je župan Boris Popovič nakazal, da se bo sam angažiral, nato je z Verdijeve 4 prišla originalna ideja o nekakšnih občinarskih prostovoljcih, kot rezultat tovrstnih eksperimentov pa lahko brez steklene krogle napovemo anarhijo, v kateri ne bo nihče odgovoren za nič. V nogometu pač ni demokracije!

BORIS PLANINC


Najbolj brano