Vital - Luka Koper 2:3

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi modre skupine 1. DOL za ženske v Ljubljani premagale Vital s 3:2 (-26, 20, 28, -25, 10).

Odbojkarice Luke Kopra Foto: Igor Mušič
Odbojkarice Luke Kopra Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Odbojkarice Luke Kopra so v Ljubljano dopotovale z maksimalnim učinkom, v prvih treh tekmah modre skupine niso izgubile niti niza. A v prvem delu tekmovanja so na Galjevici izgubile, zato je bilo v njihovih vrstah čutiti nekaj previdnosti, še posebej, ker v prestolnico ni dopotovala obolela reprezentantka Sara Valenčič. Povsem zdrava ni bila tudi kapetanka Marina Barič, tako da je morala na pomoč priskočiti mlada Andreja Jotanović. Pri Vital ni igrala prav tako obolela Sara Đukić.

Da previdnost Koprčank ni bila odveč, je pokazala tudi sama tekma. Ljubljančanke so pokazale eno boljših predstav v letošnji sezoni, favorizirani ekipi so bile povsem enakovredne, dokaj kakovostno in zanimivo tekmo pa so odločale malenkosti. Ekipi sta se od samega začetka borili za vsako točko, po vodstvu Luke kopra s 5:2 so domače vzpostavile ravnotežje, tako da je bil že prvi niz izenačen do samega konca. Helena Mijoč je gostiteljicam priborila prvo zaključno žogo, izkoristile pa so svojo četrto, ko je Nuša Ferlinc storila napako.

Tudi nadaljevanje je prineslo izenačeno igro. Domače so ob drugem tehničnem odmoru vodile s 16:12, po dveh asih Tine Kaker in bloku Ferlinčeve pa so Koprčanke izenačile na 16:16, šele drugič v nizu pa povedle po točki Amande Bible. Na 20. točki sta bili ekipi še poravnani, nato pa s servisi Ferlinčeve dosegle pet zaporednih točk in izid izenačile.

Pri izidu 10:4 za Luko Koper v tretjem nizu je bilo videti, da Ljubljančanke popuščajo, toda še pravočasno so se zbrale in začele nižati zaostanek. Ivana Tanasković jih je pripeljala v vodstvo z 18:17, nato so vodile tudi z 22:18 in pa tudi 24:22. A kot že nekajkrat letos niso znale izkoristiti zaključnih žog, zapravile so štiri, Baričeva pa je izkoristila tretjo za gostje, tako da so te povedle z 2:1.

Toda dramatičnosti še ni bilo konec. Tudi četrti niz se je namreč zavlekel, potem ko si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Spet so imele prvo zaključno žogo Ljubljančanke, nato bi s 3:1 lahko zmagale Koprčanke, a z blokom je niz vendarle zaključila Natali Pavić, kar je pomenilo, da bo zmagovalca odločil tie break.

V njem pa je zablestela Bibleova, dosegla tri ase, s katerimi so Koprčanke povedle s 7:2. Vodile so tudi 11:4 in 14:7, gostiteljice so ob koncu zaostanek nekoliko znižale, toda nato storile napako in točki sta odšli na Obalo.

Dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 60, sodnika: Mohorčič (Žužemberk), Štamcar (Mokronog).

Vital: Mijoč 20, Vogrič 24, Čotar 13, Dolenc, Crnjac 4, Janežič, Turk 10, Tanasković 2, Pavić 10.

Luka Koper: Barič 18, Calcina, Kušar, Bible 7, Ferlinc 17, Lucas 17, Kocet, Vedlin Gojčič 1, Jotanović 7, Kaker 21, Flego.

STA


Najbolj brano