Visok poraz Izolanov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj v 8. krogu 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Istrabenz Pline Izolo z 39:19 (20:11).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Slovenski prvaki so v Izoli osvojili sedmi par točk. Celjani so vse dvome o končnem razpletu razrešili v uvodnih tridesetih minutah, v drugi polovici tekme pa so v sijajnem vzdušju svojo prednost več kot podvojili.

Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Lah (Ormož) in Žitnik (Trebnje). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Žgavec, Kević, Jurič, Grbec, Božič 1, Pucelj, Gomezelj 2, Velkavrh, Rončević 4 (2), Zorić-Stepančič 2, Grlj, Čosić 5, Vukovič, Popovič 5. Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 5, Ivić 3, Žuran 3, Janc 6, Razgor 2 (1), Marguč 3, Poteko, Miklavčič 2, Slišković 4 (1), Zarabec 3, Kodrin 1, Pešić 1, Kasal 2, Žvižej 4 (1). Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 6 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (3). Izključitve: Istrabenz Plini Izola /, Celje Pivovarna Laško 10 minut. Rdeči karton: Pešić (54.).

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so narekovali ritem od prve do zadnje minute. Že po prvi tretjini tekme so si priigrali šest golov prednosti (12:6), polčas pa zaključili z devetimi (20:11). Še bolj udarno predstavo so prikazali v uvodnih desetih minutah drugega polčasa, ko so gostiteljem ušli na +15 (27:12). Deset minut pred koncem neenakovrednega dvoboja je razlika med danimi in prejetimi goli znašala +18 (33:15), na koncu pa +20.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Matevž Skok s 17 obrambami. V izolski zasedbi sta Jan Popovič in Elvin Čosić dosegla po pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila trebanjski Trimo, izolska pa bo gostovala v Sevnici. Obe tekmi bosta v soboto, 8. novembra.

STA


Najbolj brano