Vipavski novinci v vrhu

V četrtem krogu tretjeligaškega tekmovanja na zahodu je Izola prizadejala prvi poraz Biljencem. Cerkničani so odščipnili dve točki Ajdovcem, v vrh pa so se s tretjo domačo zmago izstrelili novinci iz Vipave.

Trener Izole Danilo Sergaš (obrnjen s hrbtom) je takole 
pospremil akcijo svojih varovancev (v modrih dresih), ki so 
zmagali v Biljah. Foto: Leo Caharija
Trener Izole Danilo Sergaš (obrnjen s hrbtom) je takole pospremil akcijo svojih varovancev (v modrih dresih), ki so zmagali v Biljah. Foto: Leo Caharija

Tretja SNL zahod

4. krog - Fama Vipava : Tabor Sežana 4:2 (0:0), Bilje : Izola 0:2 (0:0), Ilirska Bistrica : Jadran Dekani 0:2 (0:0), Cerknica : Ajdovščina Škou 1:1 (0:0), Brda : Adria 4:1 (3:0).

Pari 5. kroga, 19. septembra - Adria : Bilje, MNK Izola : Fama Vipava, Tabor Sežana : Cerknica; 20. septembra - Jadran Dekani Brda, Ajovščina Škou : Ilirska Bistrica.

Cerknica : Ajdovščina Škou 1:1 (1:0)

CERKNICA > Igrišče v Kolenu, gledalcev 80, sodnik Frece (Ljubljana). Strelca - 1:0 Krupić (19, 11 m), 1:1 Simčič (56).

Cerknica: Kužnik, Turšič, Bečaj (od 82. Praznik), Žnidaršič, Zalar (od 85. Jernejc), Korošec, Keranović, Kranjec, Švigelj (od 53. Komidar), Krupić, Palamar. Trener: Ljubo Modrijan.

Ajdovščina Škou: Brecelj (od 27. Hrobat), Mahne, Žgur, Lazarević, Tomažič, Berginc, Petrovčič (od 46. Kompare), Smajila (od 86. Zornik), Simčič, Bašić, Vidmar. Trener: Jan Vidic.

Cerkničani so osvojili prvo točko proti favoriziranim Ajdovcem. Goste je presekala akcija iz 18. minute, ko so v naletu treh nogometašev v kazenskem prostoru potegnili krajšo. Izključen jebil Tjaž Žgur, Leon Krupič pa je izkoristil enajstmetrovko. Za povrh si je vratar Matevž Brecelj pri nesrečni akciji izpahnil prst in je moral kmalu zapustiti igrišče. Ajdovci so do odmora strnili vrste, v drugem polčasu pa kljub igralcu manj prevzeli pobudo in nizali priložnosti. Izkoristili so le eno - za eno točko. ASO

Bilje : MNK Izola 0:2 (0:1)

BILJE > Igrišče v Dolinci, gledalcev 120, sodnik Lazić (Ljubljana). Strelec: 0:1 - Dr. Vidaković (16), 0:2 Dr. Vidaković (81).

Bilje: Plesničar, A. Kljajić (od 67. B. Kljajić), Tobijas, Bragato, Rener, Eler, Kožuh, Žižmond, Žniderčič (od 73. Črnigoj), Doplihar, (od 84. Umek), Koron. Trener: Šefik Mulahmetović.

Izola: Bužan, Humar, Mandir, Da. Vidaković, Dr. Vidaković, Božič, Finkšt, Stojanović (od 78. Čaušević), Podgajski, Bordon (od 87. Husarević), Zatkovič (od 88. Memić Aldin 88'). Trener: Danilo Sergaš.

Izolani so prizadejali Biljencem prvi poraz in se jim priključili v vrhu lestvice. Domačini s predstavo sicer niso razočarali, a so bili gostje konkretnejši, predvsem pa so izkoristili ponujene priložnosti, ki so se ponudile iz prekinitev. Glavna vloga je pripadla Draženu Vidakoviću, ki je v 16. minuti neubranljivo zadel iz prostega strela. Gostitelji so v nadaljevanju prevzeli pobudo in v drugem polčasu še okrepili pritisk, a so bili Izolani dovolj čvrsti in pozorni v fazi branjenja. Gostitelji si več od polpriložnosti in obetavnih akcij tako niso priigrali. Vse dvome o zmagovalcu je s svojim drugim golom dobrih deset minut pred koncem razblinil Dražen Vidaković. Po podaji je bil uspešen z glavo in postavil končni izid, na katerega ni vplivala izključitev Izolana Žana Humarja ob izteku 90. minute.ASO

Fama Vipava : Tabor Sežana 4:2 (1:1)

VIPAVA > Igrišče ob Beli, gledalcev 150, sodnik Šmajc (Kranj). Strelci - 0:1 Lukač (12), 1:1 Bašić (36, 11 m), 2:1 A. Bratina (47), 3:1 Ivanović (77), 4:1 A. Bratina (81), 4:2 Lukač (89).

Fama Vipava: Pejakić, Trošt, Kodele (od 46. Kompara), Bašić, Mlakar, E. Kodelja, Ivanović, A. Bratina, Leban (od 46. M. Bratina), Simić (od 67. Premrn), Nešković. Trener: Aleš Samec.

Tabor Sežana: S. Bole, Husu (od 46. Bunarkić), Pirc, Lukač, Podgoršek, Čvokić, Č. Kariž Črt, Čižmešija (od 67. Pandža), Hasanbegović (od 28. Matkovič), K. Kariž, Školnik. Trener: Igor Bole.

Vipavci so zabeležili še tretjo zmago na domačem igrišču, kjer so še posebej učinkoviti. Sežanci so sicer dobro odprli tekmo in z agresivno igro prišli tudi do vodilnega gola. Sčasoma so gostitelji povezali niti igre na sredini igrišča in iz enajstmetrovke dosegli tudi izenačujoči zadetek. Odločilni trenutek se je bržkone zgodil na začetku drugega polčasa, ko so Vipavci zasukali izid. V nadaljevanju pa so potrdili zmago še z dvema goloma, trikrat pa so zatresli tudi okvir vrat. Tudi gostje so imeli svoje priložnosti, a jim več od znižanja izida v končnici tekme ni uspelo. ASO

Ilirska Bistrica : Jadran Dekani 0:2 (0:0)

ILIRSKA BISTRICA > Stadion Trnovo, gledalcev 50, sodnik: Kovačič (Grosuplje). Strelca: 0:1 Stepančič (69), 0:2 Ribič (80).

Ilirska Bistrica: Lucić, Ujčič, Vorkapič (od 80. Možina), Kalanj, Marinac, Grbec, Marinac (od 70. Kuridža), Begić, Hasičić, Brozina, Penko (od 84. Teofilović).

Jadran Dekani: Strle, Terčič, Starc, Obrstar (od 64. Semenič), Pirjevec, Vitezica, Ribič (od 82. Šop), Palčič, Ščulac, Babič (od 76. Kocjančič), Stepančič.

Tudi drugi letošnji domači prvenstveni obračun Bistričanom ni prinesel veselja, tako da po porazu proti Dekančanom ostajajo na dnu prvenstvene lestvice brez osvojene točke. Domačini so v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti, gostje pa so potrpežljivo čakali na napake domače obrambe, ki so jih dočakali v zaključku dvoboja. Bistriško mrežo je načel Luka Stepančič, zmago Jadrana pa je deset minut pred koncem potrdil Žan Ribič. Domači strokovni štab je skušal v zadnjih dvajsetih minutah moštvo osvežiti z menjavami, ki pa niso obrodile sadov. SM

Brda : Adria 4:1 (3:0)

VIPOLŽE > Igrišče NK Brda, gledalcev 150, sodnik Antić (Dekani). Strelci - 1:0 Furlan (24 ag), 2:0 Kodermac (37), 3:0 Grudina (45), 3:1 Gomboc (57), 4:1 Tribušon (64).

Brda: Mavrič, Filej, Ferjančič, Živec (od 17. Kodermac), Rijavec (od 47. Fortunat), Grudina, Terziev, Tribušon, Bremec (od 87. J. Batič), Debenjak, Jazbar. Trener: Mitja Kristančič.

Adria: Stregulc, Ma. Humar (od 53. Žibernik), Furlan, Gomboc, Baša, Jerkič, Kuraj, Devetak (od 82. Zovatto), Božič, Godnič. L. Batič. Trener: Borivoje Lučić.

Brici so zabeležili prvo zmago v novi sezoni. V eni od tretjeligaških klasik so se izkazali tudi z učinkovitostjo. Zlasti razigran je bil Leon Kodermac, ki je po le nekaj minutah igre zamenjal poškodovanega Simona Živca. Tekmo je sicer odprl avtogol Marka Furlana, ki je preusmeril strel Grege Debenjaka. Nato je na sceno stopil Kodermac, ki je dosegel drugi gol in podal za tretjega. Mirenci so v nadaljevanju sicer prvi zadeli, a je Patrik Tribušon po nespretnem izbijanju vratarja Krisa Stergulca stvari spet hitro postavil na svoje mesto. Domača zmaga bi lahko bila še izrazitejša. Kapetan Tomaž Filej je zgrešil enajstmetrovko, Brici pa so tudi dvakrat zatresli okvir vrat.

ASO


Najbolj brano