Vipavci branijo primat

Danes se z dvoboji 11. kroga začenja spomladanski del tudi v enotni primorski nogometni ligi. Jutri pa bodo v Vipolžah odigrali zaostalo tekmo v 3. SNL zahod.

Vipavci (v zelenih dresih) so tudi spomladanski  favoriti  Foto: Natali Panič Nardin
Vipavci (v zelenih dresih) so tudi spomladanski favoriti  Foto: Natali Panič Nardin

NOVA GORICA > Dvoboj 12. kroga tretje slovenske nogometne lige med Brdi in Ilirsko Bistrico je bil jeseni preložen zaradi zastrupitve v gostujoči ekipi. Brici se nahajajo na petem mestu z 21 točkami, osmouvrščeni Bistričani pa jih imajo devet manj. Spomladanski del v 3. SNL zahod se bo sicer začel prihodnji konec tedna.

Že danes pa bo živahno na zelenicah EPNL. Na razporedu so tri tekme 11. kroga. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Fama Vipava, ki je tudi glavni favorit za osvojitev končnega prvega mesta. Vipavcem se je že v pretekli sezoni napredovanje za las izmuznilo, želja in tekmovalne ambicije po višjem rangu pa so ostale. To je pokazal že jesenski del. Na osmih tekmah so si ob sedmih zmagah privoščili en remi in oddali le dve točki. Vipavce je odlikovala predvsem čvrsta obramba, saj so prejeli šest golov.

Najbližji in na papirju edini protikandidat za prvo mesto so Korte, ki zaostajajo tri točke, a imajo tudi tekmo več. Že čez teden dni utegne biti konec neznank o prvaku EPNL, ki si bo neposredno zagotovil napredovanje. Vipavci bodo v derbiju kroga pričakali Korte, danes pa jih čaka še neugodno gostovanje pri Renčah, ki so jim jeseni odščipnile točki v Vipavi.

Po lanski reorganizaciji 3. SNL v tej sezoni primorske lige igra sedem moštev. Še največ prahu se je jeseni dvigalo v Podgradu. Zadnjeuvrščena Plama zaradi po njihovem mnenju neprimernega odnosa MNZ Koper, ki vodi tekmovanje, ni želela plačevati stroškov za sodnike in delegate. Burne so bile tudi odločitve na igrišču, zato bo zanimivo videti, kakšen bo razvoj dogodkov oziroma kako se bodo odzvali akterji spomladi.

Vrstni red po jesenskem delu - Fama Vipava (8 tekem) 22 točk, Korte Avtoplus (9) 19, Renče (8) 13, Košana (9) 11, Jadran Pivovarna Mahnič (8) 8, Komen (8) 5, Plama Instalacije Kovačič (8) 3.

ASO


Najbolj brano