Vijolice in vrtnice cvetijo spomladi

Osrednji športni dogodek ta konec tedna na Primorskem bo sobotno gostovanje Maribora v Novi Gorici. Prihod vodilne ekipe državnega prvenstva in najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba nosi vselej poseben mik.

V soboto bodo nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) 
gostili Mariborčane.  Foto: Jure Batagelj
V soboto bodo nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) gostili Mariborčane.  Foto: Jure Batagelj

Tokrat bi utegnil biti magnet za športne privržence še privlačnejši. Boljše spomladanske popotnice si ljubitelji nogometa na Goriškem ne bi mogli želeti. Maribor je dobil krila po zmagi na težko pričakovanem uvodu v drugi del prvoligaške sezone. V razprodanem Ljudskem vrtu je padla Olimpija, edina tekmica v lovu za naslov državnega prvaka in branilka lovorike. Mariborčani torej tekmece spet gledajo zviška, kot s(m)o se navadili v zadnjih letih. Jih bodo Novogoričani v soboto zvečer spet postavili na trdna tla? Na začetku letošnje sezone jim je to že uspelo. Gostitelji so v športnem parku slavili z 2:1 in po daljšem času dočakali domačo zmago nad vijolicami, ki nogometni razcvet običajno doživijo spomladi. Po drugi strani so tudi goriške vrtnice v šampionskih časih pokazale, da jim spomladanske temperature ugajajo. Komu bodo bolj prijale na sobotni tekmi, ki se bo začela ob 20.15, se bomo prepričali v športnem parku, kjer se utegne zbrati največje število novogoriških privržencev v tej sezoni. Gotovo pa ne bo manjkalo niti tistih, ki se jim po žilah pretaka vijolična kri.

Tekmeca sta nogometno pomlad začela poletno in podjetno. Gostje se borijo za primat, Novogoričani pa za četrto mesto, ki še prinaša vozovnico za evropski pokal v prihodnji sezoni. Spomladanski del prvenstva so gostitelji začeli s pravim korakom. Zmago v Krškem pa bi radi dodatno obtežili z vselej odmevnim uspehom nad Mariborčani v 23. krogu prvoligaške sezone. ASO


Najbolj brano