Vijoličasti vsaj do jutri na vrhu prvenstvene lestvice

Nogometaši Maribora so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

MARIBOR > Nogometaši Maribora so dosegli tretjo zaporedno zmago in vsaj do jutri bodo na vrhu prvenstvene lestvice. V domačem Ljudskem vrtu so gostili vselej neugodno Gorico, ki pa tokrat ni bila tako nevarna, da bi domačim preprečila pot do načrtovanih treh točk.

Domači so začeli napadalno. Trener Darko Milanič je v napadu tudi tokrat zaupal izkušenemu paru Marcos Tavares-Milivoje Novaković. Slednji je bil v 6. minuti v izjemni priložnosti. Po podaji Erika Janže z leve strani je neovirano streljal z glavo, a žoga je zletela mimo gola. Mariborčani so po vnovičnem strelu Milivoja Novakovića z glavo zahtevali enajstmetrovko, saj so menili, da je Uroš Celcer ob posredovanju igral z roko. Akcije pred gostujočimi vrati in streli nanje so se vrstili. V 19. minuti se je Marcos Tavares odločil za strel z roba kazenskega prostora, Grega Sorčan je uspešno posredoval. Tudi pri strelu Dina Hotića z 22 metrov je žogo preusmeril v kot.

V drugi polovici prvega dela tekme so tudi gostje zapretili. V 26. minuti se je izkazal Jasmin Handanović, ko je iz bližine ubranil strel Andreja kotnika. V 38. minuti se je Rifet Kapić odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela čez gol. Eno minuto kasneje se je Novaković spet znašel v priložnosti. Po podaji Hotića je njegov strel z roba kazenskega prostora končal tik mimo desne vratnice. Handanović si je v hladnem vremenu še enkrat ogrel dlani, ko je v 41. minuti še ubranil strel Kotniku, ki je žogo tokrat poslal z roba kazenskega prostora.

Domači so v drugem polčasu hitro prišli do želenega vodstva. V 48. minuti je Dejan Mezga izvajal kot z desne strani, Marko Šuler je bil pred vrati najbolj spreten in žogo preusmeril v mrežo. Na novi preizkušnji je bil Sorčan v 56. minuti, ko je po strelu Hotića z 20 metrov žogo uspešno odbil. Nato so gostje igro prenesli na polovico Maribora, a pobuda ni bila učinkovita. V 77. minuti bi Novaković lahko rešil odločitev o zmagovalcu, a je iz ugodnega položaja zadel Sorčana. V končnici so gostje poskušali resneje ogroziti vrata Maribora, toda domači so vse napade brez večjih težav ubranili. Zdaj tekmeca to sredo v Ljudskem vrtu čaka še povratna tekma četrtfinala slovenskega pokala. Na prvi tekmi je bilo 1:1.

V državnem prvenstvu bodo Mariborčani v prihodnjem krogu gostovali v Kidričevem, Gorica pa se bo doma pomerila z Rudarjem.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodniki: Balažič, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).

* Strelec: 1:0 Šuler (48.).

* Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Janža, Kabha, Hotić (od 69. Vrhovec), Sallalich, Mezga, Tavares (od 81. Zahović), Novaković.

* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Celcer, Humar, Kotnik, Kapić (od 65. Nagode), Žigon (od 83. Arčon), Grudina, Burgić (od 65. Osuji).

* Rumeni kartoni: /.

* Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano