Veterani in Kraševke so veslali najhitreje

Že tradicionalno mednarodno veslaško tekmovanje v kuterjih je v soboto v Portorož privabilo 16 moških in šest ženskih veslaških ekip, predvsem domačih in sosednjih pomorskih šol.

Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo 22 ekip, dvobojevali so se na dveh kuterjih srednje pomorske šole in fakultete za 
pomorstvo iz Portoroža. Foto: Silva Križman
Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo 22 ekip, dvobojevali so se na dveh kuterjih srednje pomorske šole in fakultete za pomorstvo iz Portoroža. Foto: Silva Križman

PORTOROŽ > Med moškimi ekipami so zmago odnesli veterani srednje pomorske šole Portorož (veteranska ekipa 2), ki so ugnali ekipo portoroške Fakultete za pomorstvo in promet. Na tretje mesto pa so priveslali dijaki Srednje pomorske šole Kotor iz Črne gore.

Med ženskimi ekipami pa je zmaga šla kakšen kilometer stran od morja. Prvo mesto so namreč osvojila dekleta navtičnega društva Kraška mornarica, ki so premagale ekipo Fakultete za pomorstvo in promet Portorož, tretje mesto pa je osvojila ekipa portoroške srednje pomorske šole.

Ekipe so tekmovale s šolskima kuterjema na progi med skladiščem soli, fakulteto za pomorstvo in Bernardinom. Šolski kuter je čoln, ki je namenjen za izobraževanje, vaje in urjenje mornarskih spretnosti, njegovo posadko pa sestavlja deset veslačev in vodja-krmar. Poleg domačih šolskih ekip in rekreativnih društev so se iz tujine tekmovanja udeležile ekipe pomorskih šol iz Bakra, Trsta, Kotorja in Malega Lošinja ter pomorske in tehnične fakultete z Reke.

Srečanje sta pripravili Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran ter Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož. Vodja organizacijskega odbora Rok Sorta je bil zadovoljen s številno udeležbo ekip, naklonjeno jim je bilo tudi vreme. A včeraj je bil z mislimi že na prihodnjem tekmovanju, ki bo jubilejno - 20. po vrsti. “Obljubil sem, da bo nagradni pokal večji od enega metra,” je napovedal.

KG


Najbolj brano