Hitra vrnitev “večnega” selektorja

O predlogu, da zaradi slabih rezultatov razrešijo dolgoletnega selektorja Miloša Janšo, bo odločal izvršni odbor Veslaške zveze Slovenije. Njen predsednik Jošt Dolničar je včeraj namreč preklical sklep o razrešitvi, ki ga je sam sprejel sredi septembra.

Miloš Janša je za zdaj uspel s pritožbo, saj meni, da ga predsednik zveze ne more samoiniciativno razrešiti
Miloš Janša je za zdaj uspel s pritožbo, saj meni, da ga predsednik zveze ne more samoiniciativno razrešiti 

BLED > Mnenja, ali predsednik zveze lahko sam razreši selektorja ali ne, so različna, očitno pa se je Jošt Dolničar odločil narediti korak nazaj “zaradi različnih razlag pravil in praks glede postopkov znotraj zveze, ki se nanašajo na imenovanje in razrešitev selektorja,” so včeraj sporočili z veslaške zveze.

Miloš Janša, ki je po poklicu pravnik, se je na sklep o razrešitvi namreč pritožil, saj meni, da je bil kršen postopek in da glede na statut predsednik ne more samoiniciativno razrešiti selektorja.

Je pa Janša že konec septembra sam odstopil z mesta predsednika trenerske komisije. Nasledil ga je mariborski trener Dušan Jurše, ki so ga trenerji vseh slovenskih veslaških klubov tudi predlagali za novega selektorja.

O tem, ali bo izvršni odbor vendarle razrešil Janšo in za novega selektorja postavil Juršeta, včeraj trener izolskega Arga Iztok Butinar ni želel ugibati, saj preslabo pozna razmerje sil na vrhu zveze. “Po mojem bi bilo najbolje, da bi bil novi selektor kdo tretji, po možnosti iz tujine, a omejitev predstavljajo finance. Morda na tem mestu ostane tudi Janša, a verjetno bi Jurše v reprezentanco prinesel več zagona in energije,” meni Butinar.

Vprašanje je, če si Janša resnično želi vrnitve na selektorsko mesto ali pa le terja zadoščenje zaradi načina, kako ga je Dolničar razrešil. Slednji zdaj čaka izvršni odbor, da se opredeli do nastalega položaja ter poda ustrezne usmeritve, Janša pa do nadaljnjega ostaja selektor veslaških reprezentanc. Jutri bo tako na Blejskem jezeru opravil tudi prvo testiranje veslačev v novi sezoni.TA


Najbolj brano