Veselita se Bronx in Gorica

Konec tedna so povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia v dvoranskem nogometu dale udeležence zaključnega turnirja četverice. Primorsko bosta zastopala škofijski Bronx in Gorica futsal klub. Presenetljivo je izpadel Oplast.

Drugi gol in nekaj atraktivnih akcij je za Bronx prispeval 
Slaven Radišković. Foto: Igor Mušič
Drugi gol in nekaj atraktivnih akcij je za Bronx prispeval Slaven Radišković. Foto: Igor Mušič

TOLMIN > V dvorani tolminskega šolskega centra je žal le 80 gledalcev videlo izjemno zanimiv primorski četrtfinalni derbi. Domači Puntar, ki se v prvi ligi bori za obstanek, je proti peti ekipi v državi - škofijskemu Bronxu vseh 40 minut vztrajno lovil zaostanek. 14 sekund pred koncem tekme so puntarji celo prišli v položaj, ko bi lahko z zadetkom za 7:4 izločil Škofjote in napredovali na turnir velike četverice. Tolminci so zaostajali dva gola, nato so dvakrat izenačili in slednjič povedli. Junak tekme je bil Aljaž Kusterle s tremi zadetki v finišu tekme. Puntarjev nalet je tri minute pred koncem tekme še zadnjič (za izid 4:4) prekinil nogometaš Bronxa Marko Hrvatin, potem pa so gostje prejeli še dva zadetka. Nato so ob vmesnih pogledovanjih na uro med Puntarjevim obleganjem in krčevito obrambo (med njo so po rdečem kartonu izgubili Slavena Radiškovića) prej dočakali odrešilno sireno kot še en (v tem primeru bi bil usoden) gol v svoji mreži.

“Prav na koncu nam je manjkala posest žoge. Bronx jo je hitro spravil do Roka Grželja, ki jo je dobro zadrževal. Zato je zmanjkalo časa za izdelan napad. Vsekakor smo si zaslužili priložnost, da pridemo na zaključni turnir pokala. Pokazali smo, da lahko v takšni formi, kot smo jo prikazali v drugem polčasu, ogrozimo vsakogar. Škoda, da smo na začetku tekme iz dveh priložnosti prejeli dva gola”, je po tekmi povedal tolminski kapetan Andrej Rutar.

Bronxov Marko Hrvatin je dogajanje ocenil takole: “ Pri futsalu se hitro vse obrne. Po prvem polčasu smo bili z glavo že na zabavi zaradi uvrstitve na zaključni turnir pokala, kar bi se nam v zadnjih sekundah tekme skoraj maščevalo, saj so nas domačini dohiteli, prehiteliin jih je do zaključnega turnirja ločil le en dober strel. Na srečo do njega niso prišli, mi pa sedaj z izkušenim jedrom ekipe, ki je skoraj enako kot pred tremi leti ob osvojitvi pokala, optimistično pričakujemo žreb letošnjega zaključnega turnirja.”

Večina ljubiteljev futsala je kot drugega predstavnika Primorske med polfinalisti pričakovala lanskega pokalnega zmagovalca - kobariški Oplast. Fantje so namreč v domači dvorani pred kar 200 navijači branili solidno izhodišče s prve tekme v Sevnici - neodločen izid. Kobaridci so tekmo izredno slabo začeli (0:2), a so v končnici prvega in v začetku drugega polčasa le strnil vrste in po golih Jureta Lenarčiča, Gregorja Kosa in Janija Ručne prišli do popolnega preobrata. (3:2). Žal je veselje trajalo le dve minuti. V končnici so bili Primorci izjemno nezbrani v obrambi, kar je sicer trikratni sevniški strelec Marko Račič v razmaku nekaj sekund izkoristil kar dvakrat. V zadnjih štirih minutah jalove premoči in prekrškov Oplasta (izključen je bil domači kapetan Jaka Sovdat) se izid ni več spremenil.

Največje presenečenje četrtfinala je Gorica futsal klub, ki je v drugoligaškem obračunu vrha s Stripyjem pred 70 gledalci v novogoriškem športnem parku izničil zaostanek enega gola iz Škofje Loke in se kot edini drugoligaš uvrstil na zaključni turnir. Andrej Vanceta in Marko Jeremič sta v prvem polčasu s hitrima zadetkoma opravila glavno delo, v drugem pa so s trdno obrambo njun trud oplemenitili še soigralci. V zadnji minuti je Slaviša Goranović le še potrdil novogoriško napredovanje.

Pričakovano se je v polfinale gladko uvrstil državni in pokalni prvak Maribor. Finalni turnir četverice bo marca v Termah Olimia.

> Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 2. tekme (v oklepajih izidi prvih tekem) - Puntar : Bronx 6:4 (1:3); strelci - 0:1 Kapun (18), 0:2 Radišković (18),1:2 Rutar (22), 2:2 Bevk (25), 2:3 Lazarević (32), 3:3 Kusterle (32), 4:3 Vidič (35), 4:4 Hrvatin (36), 5:4 Kusterle (38), 6:4 Kusterle (40); Oplast : Sevnica 3:4 (1:1); strelci - 0:1 Martič (6), 0:2 Račič (18), 1:2 Lenarčič (19), 2:2 Kos (30), 3:2 Ručna (33), 3:3 Račič (35), 3:4 Račič (35), Maribor : Dobovec 5:2 (7:3), Gorica Futsal Klub : Stripy 3:0 (3:4); strelci - Vanceta (14), Jeremić (20), Goranović (39). STA, IM


Najbolj brano