Veselin Vujović in Dean Bombač

Novi rokometni selektor Veselin Vujović bo že danes objavil širši seznam reprezentantov za preostali kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo.

Dean Bombač Foto: Rk Cimos
Dean Bombač Foto: Rk Cimos

LJUBLJANA, KOPER > Priprave za obračuna s Slovaško in Latvijo se bodo pričele 4. junija. Veselin Vujović, ki je podpisal triletno pogodbo, je na predstavitveni tiskovni konferenci povedal, kje vidi glavno težavo reprezentance. “Slovenija ima širok krog kakovostnih igralcev. Njen največji problem je, da levi in srednji zunanji igralci ne igrajo dobro v obrambi, tako da je trener prisiljen to vrzel zapolniti z dvema krožnima napadalcema v obrambi. Rošade pa prinašajo dodatne probleme v tranziciji in rotaciji v sami igri. Skrbi me tudi nazadovanje slovenskih igralcev, ki branijo barve francoskih klubov, Ne vem pa, kje je razlog,” je uvodoma pojasnil Vujović.

Na klopi mu bo pomagal Uroš Šerbec, velikih sprememb pa vsaj na prvi skupni akciji ne gre pričakovati, kar je potrdil tudi Vujović. Sicer pa imata selektorska in trenerska vloga svoje posebnosti in zakonitosti. Prav tako igranje v klubu in reprezentanci. To je v zadnjih letih na svoji koži spoznal Dean Bombač. Za Koprčanom je sijajna sezona v dresu Szegeda, precej manj radostnih spominov pa je vezanih na letošnje reprezentančne epizode.

“Za zadnje predstave ne more biti kriv selektor, po drugi strani pa velja upoštevati tudi moč tekmecev. Spremembe so lahko dobre ali slabe. Vujović je bil vrhunski rokometaš, kot trenerja ga ne poznam. Sicer pa verjamem, da je igralska popotnica Vujoviću v pomoč na klopi, čeprav so se rokometni časi spremenili. Upam, da se bo spremenila tudi moja vloga v reprezentanci, oziroma, da se bom seznanil s selektorjevimi načrti,” je za PN pojasnil Bombač, ki je po zaključku klubske sezone s Szegedom, s katerim ima še enoletno pogodbo, na krajšem dopustu v domačih krajih. ASO


Najbolj brano