Veliko novincev in veliko neznank

Nogometaši Gorice so na tretji prijateljski tekmi pred spomladanskim delom sezone izgubili proti Celjanom z 0:1 (0:0). Novogoriški trener Cesare Beggi je prvič preizkusil veliko večino novincev.

Amel Džuzdanović (v modrem dresu) je bil včeraj veliko pri žogi  Foto: Leo Caharija
Amel Džuzdanović (v modrem dresu) je bil včeraj veliko pri žogi  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Moštvo bo potrebovalo še precej tovrstnih dvobojev, da bo uglasilo svoje vrste. Novo priložnost bodo imeli že v soboto, ko se bodo predvidoma v Biljah pomerili z drugoligašem Ankaran-Hrvatini.

Strelec - 0:1 Lendrič (58). Gorica: Sorčan, Širok, Napoli, Jogan, Pasqualini, Slivka, Taider, Johnson, Džuzdanović, Eleke, Majcen. Igrali so še: Gallinetta, Caputo, Kavčič, Palumbo, Enow, Vetrih, Innocenti, Arčon, Makinwa, Osuji, Ferri, Ruggiero. Trener: Cesare Beggi. Celje: Kotnik, Jakolić, Borenović, Žitko, Gobec, Jugović, Miškić, Yuto, Bajde, Lendrič, Ahmedi. Igrali so še: Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Verbič, Zbičanik. Trener: Simon Rozman.

Obračun s Celjani je sicer potekal za zaprtimi vrati stadiona v športnem parku, ogledala pa si ga je le peščica najbolj stalnih obiskovalcev domačih tekem Novogoričanov. Šlo je za tipično prijateljsko tekmo brez posebnega naboja in vznemirjenja. Trenersko oko je bržkone dobilo nekaj uporabnih informacij, sicer pa bo dvoboj kmalu utonil v pozabo. Celjani, ki so bili največje odkritje jesenskega dela sezone, so tekmo začeli s kombinirano postavo. Kar nekaj adutov iz udarne enajsterice, med njimi tudi najbolj dragocen “eksponat” Benjamin Verbič, pa je dobilo priložnost v nadaljevanju.

Novogoriški trener Cesare Beggi, ki je zaradi licenc v zapisniku naveden kot pomočnik, Miran Srebrnič pa kot glavni trener, se je v prvem polčasu pretežno zanesel na preverjene moči. Od začetka tekme sta prvič zaigrala slovenski vratar iz Chieva Grega Sorčan in Vykintas Slivka. Mladi litovski reprezentant je z nekaj potezami nakazal, da bi lahko spomladi igral vidno vlogo, sicer pa je na tovrstnih dvobojih težko opredeliti razmerja moči. Dejstvo je, da bodo Goričani morali pospešiti pretok žoge in igri dodati globino ter konkretnost, v nasprotnem se utegne ponoviti jesenska zgodba. Gostitelji so namreč v prvem polčasu prevladovali v posesti, a tudi zadrževanju žoge.

V nadaljevanju je bila ob kopici menjav slika še manj jasna. Domača ekipa jih je v odmoru opravila kar osem, med drugim polčasom pa še štiri. Zaigralo je torej vseh 22 nogometašev v zapisniku. Celjani so prav tako menjali, a precej manj. So pa zato izkoristili uvajalno prakso pri Novogoričanih za edini zadetek na tekmi. Na desni strani domače obrambe je zazijala praznina, po predložku pa Ivanu Lendriču iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti novogoriške mreže.

“Videlo se je, da imajo Celjani za sabo nekaj več prijateljskih tekem. Kljub vsemu je bila naša predstava solidna. Spet vadimo s polno paro, trenerske rošade pa v nogometu niso nič neobičajnega. Tako jih tudi sprejemamo. Moštveni cilj je obstanek, pri čemer si želim, da bi k temu na igrišču čim več prispeval tudi sam,” je pojasnil Tine Kavčič, ki je kot edini iz novogoriškega kluba vpoklican za naslednjo akcijo mlade reprezentance. ALEŠ SORTA


Najbolj brano