Veliko bo odvisno od pristopa

Slovenske nogometaše čaka jutri ena ključnih tekem na želeni poti proti Rusiji. Z zmago na Škotskem bi namreč v igri za prvi dve mesti v skupini ostale zgolj tri ekipe. Prvič je v tem ciklu v popolni postavi.

Slovenska reprezentanca je pred odhodom na Škotsko doma 
opravila štiri treninge.
Slovenska reprezentanca je pred odhodom na Škotsko doma opravila štiri treninge. 

BRDO PRI KRANJU > Slovenska izbrana nogometna vrsta se je v Glasgow odpravila danes dopoldne, že popoldne ob 17.30 po lokalnem času pa jo čaka trening na zelenici Hampden parka. Tekma bo jutri ob 20.45 po našem času (na Škotskem ob 19.45). Reprezentanca je včeraj dopoldne v svoji bazi na Brdu pri Kranju opravila še zadnji trening. “Mislim, da smo dobro in intenzivno delali, tako da smo pripravljeni na nedeljsko tekmo. Posvečali smo se predvsem nam samim. Imamo dobre rezultate, trudimo se po najboljših močeh. Če imaš pravi pristop, običajno nimaš večjih težav. V nasprotnem primeru pa se lahko opečeš tudi proti najmanjšim ekipam. Danes se vsaka ekipa bori, nobena tekma ni lahka,” opozarja na pomembnost pristopa Jasmin Kurtić, ki v škotski igri ne pričakuje večjih odstopanj.

“Škotski nogomet je podoben angleškemu, pričakujem veliko zračnih dvobojev na vseh delih igrišča. Škoti so agresivni, hitri in čakajo na svoje priložnosti. Skoncentrirani moramo biti ob prekinitvah, poleg tega pa moramo tudi paziti, da ne izgubljamo žog na naši polovici," je jasen vsestranski zvezni igralec, ki ima za sabo zelo dobro sezono pri Atalanti iz Bergama.

Trenutno v skupini F vodi Anglija z desetimi točkami, Slovenija ima na drugem mestu osem točk, Slovaki so tretji s šestimi, Litovci četrti s petimi, Škoti peti s štirimi, Maltežani pa so zadnji brez točke.

Zagotovo so Škoti pod bistveno večjim pritiskom, saj potrebujejo dober rezultat zaradi slabšega uvoda v kvalifikacije. Večjega optimizma jim ni mogla vliti niti sredina pripravljalna tekma s Kanado (1:1). Kako se bo Škotov lotil selektor Srečko Katanec? Zagotovo ne bo preveč tvegal in bo posegel po preizkušenih igralcih, ki jim najbolj zaupa. Prave obrise postave bo dal zadnji trening v Hampden parku. Brez Jana Oblaka v vratih si reprezentance ne moremo predstavljati, tako kot niti brez poveljnika obrambe Boštjana Cesarja. Pri Katancu sta si pozitivne točke v nekaj mesecih hitro nabrala Primorca Miha Mevlja in Aljaž Struna, ki je s pristopom kot nalašč za škotski sistem igre, prav tako ne gre dvomiti, da v zvezni vrsti ne bo Kurtića in Valterja Birso. Zanimivo bo videti, kakšno vlogo bo namenil povratnikom, predvsem Kevinu Kamplu, komu bo zaupal mesto v napadu in koga bo pustil v rezervi za naknadni vstop v igro.

RM, STA


Najbolj brano