Vedeli so, da bo težko

Košarkarska prvoligaška sezona je v polnem teku, v taboru portoroškega prvoligaša pa se soočajo z precejšnjimi finančnimi težavami, ki posredno vplivajo tudi na rezultate.

Kako bodo finančne težave vplivale na enotnost portoroškega košarkarskega prvoligaša? Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kako bodo finančne težave vplivale na enotnost portoroškega košarkarskega prvoligaša? Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Že poleti, ob prvem pogledu na igralsko zasedbo je bilo jasno, da bo Portorož v letošnji sezoni obsojen na mučen boj za ohranitev prvoligaškega statusa. O tem priča tudi trenuten pogled na lestvico, saj so ladjarji v sedmih krogih zabeležili zgolj zmago proti Termam Olimia iz Podčetrka, kar trenutno zadostuje za deveto mesto na lestvici. Rezultatski izkupiček niti ni nepričakovan, saj imajo praktično vsi tekmeci poimensko močnejše zasedbe. Precej bolj skrbi dejstvo, da je klubska blagajna že v jesenskih mesecih prazna, kar nikakor ne vpliva ravno blagodejno na vzdušje v slačilnici.

Trener Konstantin Subotić se je po sobotnem gostovanju v Rogaški Slatini javno zahvalil svojim košarkarjem, da so se sploh odpravili na tekmo. Igralci v težkih trenutkih ne želijo komentirati dogajanja in poudarjajo, da še naprej zavzeto delajo. Kljub vsemu bo moralo klubsko vodstvo čim prej poskrbeti, da bodo akterji na parketu skupaj s strokovnim štabom prejeli zasluženo plačilo, saj obstaja realna bojazen, da bi si kateri izmed nosilcev igre kmalu poiskal plačilno sposobnejšega delodajalca. S tem bi se še dodatno poslabšale možnosti za obstanek v prvi ligi, omenjene težave pa obenem že vplivajo na številčnost na treningih.

Tega se zaveda tudi predsednik kluba Bojan Kocjančič, ki je takole pokomentiral trenutne razmere: “Že pred meseci smo vedeli, da bo letošnja sezona naporna tako za upravo kot tudi za igralce in trenerje. V sezono smo vstopili brez generalnega pokrovitelja in do njegovega prihoda se moramo znajti s pomočjo manjših sponzorjev. Delovanje kluba je oteženo tudi zaradi nagajanja nekaterih ljudi, ki jih sicer ni več v klubu. V skladu z načrtom bodo obveznosti iz prejšnjega obdobja poravnane do konca leta. O vseh ostalih zadevah bo odločal upravni odbor kluba.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano