Več točk kot minut

Čeprav je na parketu prebil le 15 minut, je krilni center Portoroža Stipe Modrić Domžalčanom nasul kar 16 točk in potrdil, da je kljub letom še vedno med boljšimi košarkarji v 1. SKL.

Stipe Modrič (13) je z dobro statistiko v pičlih 15 minutah igre pomembmo prispeval k sobotnemu uspehu ladjarjev. Foto: Simon Maljevac
Stipe Modrič (13) je z dobro statistiko v pičlih 15 minutah igre pomembmo prispeval k sobotnemu uspehu ladjarjev. Foto: Simon Maljevac

DOMŽALE > 35-letni veteran, ki se lahko pohvali z bogatimi mednarodnimi izkušnjami iz Nemčije, Francije, Poljske, Slovaške in evroligaške Union Olimpije, je v soboto v slogu alkarjev iz rodnega Sinja kar trikrat zadel “u sridu” izza črte 6,75 metra, bogatejši točkovni izkupiček pa mu je “preprečila” sodniška trojka. Stipe Modrić je naprej nezasluženo prejel tehnično napako zaradi simuliranja, nato so mu sodniki dosodili četrto osebno napako ob pravilni blokadi, peto osebno napako pa je prejel, ko se je ob vračanju v obrambo nenamerno zapletel z enim izmed domačih košarkarjev. Ob zmešnjavi v zadnji sekundi je 208 centimetrov visoki košarkar vendarle ohranil mirno kri in s pravočasnim posredovanjem bržkone preprečil tehnično napako trenerju Konstantinu Subotiću. Po koncu razburljivega dvoboja in prisrčnem pozdravu z družino je Modrić takole pokomentiral razplet dvoboja: “Po vseh zapletih smo vendarle zmagali, po mojem mnenju povsem zasluženo. Vodili smo večji del tekme in bili boljše moštvo, a smo v zadnji minuti skoraj izpustili zmago iz rok. Menim, da so se sodniki na koncu pravilno odločili.”

> Je bilo težko večji del dvoboja spremljati s klopi?

“Na žalost sem si hitro nabral osebne napake, čeprav se nisem strinjal z vsemi sodniškimi odločitvami. Soigralci so učinkovito nadomestili mojo odsotnost in dvoboj uspešno pripeljali do konca. Odigrali smo kot ekipa in vsak je prispeval pomemben delež. Tega recepta se moramo držati tudi na naslednjih tekmah.”

> Ste v zadnji minuti morda pomislili na tekmo v Grosupljem, ki ste jo nesrečno izgubili v sami končnici?

“Seveda sem se spomnil tiste tekme. Sam pri sebi sem si dejal, da se tokrat ne sme ponoviti takšen scenarij. V tako izenačeni konkurenci v sredini lestvice je vsaka zmaga zelo dragocena, še posebej, če jo dosežeš v gosteh.”

> Bi lahko uspeh v Domžalah pomenil začetek zmagovalne serije?

“Trenutno imamo še vedno določene težave s poškodbami, nekateri fantje pa šele lovijo pravi ritem. Upam, da nam bo ta zmaga dala novega zaleta in bomo v nadaljevanju sezone še dvignili formo. Na nekaterih tekmah smo dokazali, da lahko igramo dobro košarko, a je nihanj v naši igri še vedno preveč."

SM


Najbolj brano