Več kot dvesto jih je teklo z zemljevidi

230 tekmovalcev iz 18 držav se je pet dni preizkušalo v orientacijskem teku po osrčju Trnovskega gozda, kjer so zaradi razčlenjenega terena zelo dobre razmere za razvoj tega športa.

Najstarejši  so tekmovali tudi v kategoriji nad 70 let Foto: Etbin Skok
Najstarejši so tekmovali tudi v kategoriji nad 70 let Foto: Etbin Skok

LOKVE > “Tekmovalci so se glede na spol, starost in zahtevnost proge pomerili v kar tridesetih kategorijah, najboljše rezultate pa so dosegli Čehi, ki jih je bilo tudi največ,” je povedal Ivan Nagy iz Društva za razvoj orientacijskega teka iz Logatca. To se že vrsto let ukvarja z organizacijo rekreativnih tekmovanj v orientacijskem teku pri nas, ki se jih udeležujejo predvsem tuji tekmovalci.

Orientacijski tek, pri katerem morajo tekmovalci v čim krajšem času poiskati kontrolne točke, vrisane na karti v točno določenem zaporedju, ima v svetu vse več pristašev. Petdnevnega tekmovanja na Lokvah so se udeležili privrženci tega športa pretežno iz evropskih držav, pa tudi iz Avstralije, Kanade in ZDA.

“Lokve z okolico so zelo dobra lokacija za izvedbo tekmovanj v orientacijskem teku. Zaradi razgibanega, kraškega terena in veliko gozda, pa tudi zaradi dobrih kart za to območje,” je še pojasnil Nagy.

Na Lokvah so že leta 2011 uspešno izpeljali tekmovanje nekoliko višjega ranga od tokratnega, t.i. OOCUP, ki se ga je udeležilo približno 800 tekmovalcev. Prihodnje leto bodo tekmovanja znova organizirali, pričakujejo več kot tisoč udeležencev.

NACE NOVAK


Najbolj brano