Več kot 1300 nastopajočih

Zveza navijaških skupin Slovenije bo že tretjič organizator spektakularnega evropskega prvenstva v cheerleadingu, ki bo konec tedna v dveh prireditvenih dneh v koprski Bonifiki zbral prek 1300 nastopajočih iz Italije, Hrvaške, Nemčije, Rusije, Anglije, Švice, Ukrajine, Irske in Slovenije.

Za spektakel bodo poskrbeli atraktivni akrobatski skoki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za spektakel bodo poskrbeli atraktivni akrobatski skoki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Prireditelji pričakujejo tudi dober obisk na tribunah. Za spektakel bodo poskrbeli atraktivni akrobatski skoki, iz tekmovalcev sestavljene piramide, plesni pom pon nastopi s tudi več kot 20 plesalci, vse pa ob odlični glasbi in z veliko zabave.

Zveza navijaških skupin Slovenije (ZNPS) je bila ustanovljena leta 1999 z namenom promocije in razvoja cheerleadinga in pom pon plesa v Sloveniji. Osnovni namen cheerleading skupin je spodbujanje občinstva in tekmovalcev na športnih igriščih in ustvarjanje odličnega vzdušja, kjer koli nastopajo. ZNPS je soustanoviteljica ECA (Evropske zveze navijaških skupin) in s svojimi ekipami na evropskih prvenstvih praviloma osvaja najvišja mesta. Dober rezultatski izkupiček si slovenski predstavniki obetajo tudi na tekmovanju, ki ga bodo gostili v soboto in nedeljo.

Evropskega prvenstva se bo udeležilo prek 1300 športnikov in njihovih trenerjev. V Koper prihajajo najboljše plesne skupine iz devetih držav, ki s svojimi nastopi kjerkoli navdušujejo z atraktivnimi akrobatskimi in gimnastičnimi prvinami, ki dopolnjujejo ples in glasbo. Tekmovanje bo tako v soboto kot nedeljo potekalo med 10. in 19. uro. Na otvoritvi v soboto dopoldne prireditelji ob številnih gostih pričakujejo tudi predsednika republike in ministrico za šport.

Med desetimi slovenskimi ekipami se bodo predstavili tudi AK Pivka, ŠK Flip Piran, Plesno društvo AKS dance Studio Pobegi in Gimnastično društvo Capris Škofije. Še posebej domače ekipe pričakujejo veliko podporo občinstva. Vstopnice za oba tekmovalna dneva bodo naprodaj po enotni ceni 15 evrov. Prireditelji so poskrbeli tudi za praktične nagrade, ki jih bodo izžrebali med obiskovalci. BG


Najbolj brano