Vauh s tovornjakom

Državni prvak v gorsko kolesarskem spustu Miran Vauh si je v želji po nastopu na prvi tekmi svetovnega pokala v francoskem romarskem središču Lurdu odločil za nevsakdanjo pot na prizorišče.

LJUBLJANA > Član ajdovskega kolesarskega kluba Črn Trn Miran Vauh si je želel tekmovati na prvi tekmi svetovnega pokala v gorsko kolesarskem spustu, ki bo ta konec tedna v francoskem romarskem središču Lurdu, zato je za pomoč pri prevozu sprva iskal na družabnem omrežju facebooku. Verjetno je računal, da ga bo zraven vzel kakšen tekmovalec ali ekipa, a je Velenjčanu željo uslišal avtoprevoznik Plamen iz Slovenj Gradca, ki je Vauhu ponudil mesto sopotnika.

Velenjčan je pravo romanje ovekovečil na facebooku. Najprej je objavil fotografijo pred tovornjakom, nato pa še v njem, zraven pa v angleščini zapisal: “Moja vožnja na svetovni pokal Lourdes.”

Vauh je sicer junija lani na tekmi evropskega pokala v Schladmingu na ciljni skok prikolesaril z veliko hitrostjo, v zraku je izpustil krmilo, trik pa se je zanj končal z grdim padcem. Poškodoval si je vretence, avanturo pa je sklenil v bolnišnici, v letu 2014 ni več tekmoval.

Poleg “romarja Vauha” bodo v Lurdu nastopili še trije Slovenci, vsi člani Unior Tools Teama. Edina ženska bo Zarja Černilogar, še lani klubska kolegica Vauha, na moški dirki bo nastopil Žiga Pandur, v mladinski konkurenci pa Nal Otoničar. STA


Najbolj brano