Vasilij Žbogar podelil odličja najboljšim slovenskim laseristom

V Izoli se je danes končalo tridnevno državno prvenstvo v olimpijskem enosedu laser in mladinskem razredu laser 4.7. Državni prvak razreda laser je postal Žan Luka Zelko, razreda laser 4.7 pa Sandra Lipovec.

 Foto: Dragan Sinožič
Foto: Dragan Sinožič

IZOLA > Jadralnemu klubu Burja Izola so bile vremenske razmere naklonjene le prva dva tekmovalna dneva, ko so jadralci izpeljali vseh šest predvidenih plovov. V nedeljo pa je deževno vreme žal preprečilo izpeljavo še preostalih treh plovov. Udeležba je bila nad pričakovanji - zbrali so se jadralci iz treh držav in enajstih klubov. Jadralcem je odličja podelil tudi srebrni olimpijec iz Ria Vasilij Žbogar, ki je prav na jadrnici laser Sloveniji priboril preostali dve jadralni olimpijski odličji.

V olimpijskem razredu laser je s popolnim izkupičkom šestih zmag slavil Mariborčan Žan Luka Zelko (Društvo Maraktiv Maribor) pred Matejem Valičem in Markom Sekardijem (oba JK Jadro Koper).

Absolutna zmaga v razredu laser 4.7 je pripadla Italijanu Filipu Costi, drugo mesto pa Hrvatici Sari Mujesič. Tretje mesto in naslov državnega prvaka je pripadlo Sandri Lipovec (JK Pirat Portorož). Drugi Slovenec je bil Andrej Fras (JK Izola), tretji pa Klemen Petrovič (JK Jadro). V kategoriji do 16 let je zmagal Klemen Petrovič pred Janezom Zabukovcem (oba JK Jadro) in domačinom Luko Lovričem (JK Burja Izola), so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Spletno uredništvo


Najbolj brano