Varnostni načrt je gledalcem preprečil ogled tekme v Hrpeljah

Koprski rokometaši so v čvrsti tekmi porazili moštvo Urbanscape Loke in ostajajo neporaženi. Izolani so na gostovanju pri Gorenju zaostali že v prvem polčasu. V prvem krogu prve ženske lige so Ajdovke gladko zmagale, novinke iz Hrpelj so doma izgubile proti Ljubljani, Koprčanke v gosteh pri Krki. Zaradi še ene birokratske neumnosti gledalci v Hrpeljah uradno niso smeli na tekmo.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Prva A DRL moški

3. krog - Krka : Maribor Branik 31:31 (14:21), Riko Ribnica : Celje PL 26:36 (15:16), Gorenje Velenje : Istrabenz plini Izola 34:18 (16:6), Slovan : Slovenj Gradec 2011 29:24 (11:15), Koper : Urbanscape Loka 25:19 (11:6), Sevnica : Dobova 26:24 (13:8), Jeruzalem Ormož : Trimo Trebnje 32:29 (16:15).

Vrstni red - Celje PL, Gorenje Velenje in Koper 2013 po 6, Riko Ribnica, Jeruzalem Ormož po 4, Krka 3, Trimo Trebnje, Dobova, Slovan, Sevnica, Istrabenz plini Izola po 2, Urbanscape Loka, Slovenj Gradec 2011, Maribor Branik po 1.

Pari 4. kroga, 23. septembra - Celje PL : Krško; 25. septembra - Urbanscape Loka : Istrabenz plini Izola; 26. septembra - Dobova : Gorenje, Maribor : Sevnica, Koper 2013 : Slovan, Slobenj Gradec 2011 : Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje . riko Ribnica.

Koper 2013 : Urban. Loka 25:19 (11:6)

KOPER > Arena Bonifika, gledalcev 800, sodnika Košir in Cvetko.

RD Koper 2013: Vran (18 obramb), Ponikvar, Dolenc, Grzentič, Vlah 4, Krečič 6, Matijaševič, Gašperšič 1, Moljk, Gorela, Zugan 1, Rapotec 3, Smolnik 1, Sokolič 3, Marič, Bratkovič 6.

Trener: Zoran Jovičić.

RD Urbanscape Loka: M. Vrbinc, Rakovec, Šibanc, Gartner, Jenko, Kavčič, Korošec, Dolenec, Cingesar, Bradeško, Rant, Bergant, Rebič, Kete, A. Vrbinc, Pajntar.

Trener: Bojan Čotar.

Izključitve: Koper 10 minut, U. Loka 2; 7-m: Koper 3(2), U. Loka 1 (1).

Koprčani so dvoboj z edinim gorenjskim prvoligašem začeli odločno, vendar tudi nenatančno v napadalnih akcijah. V obrambi je bilo precej bolje, tudi po zaslugi razpoloženega vratarja Jureta Vrana, ki je že v prvem polčasu kar enajstkrat uspešno posredoval. Zaradi slabše učinkovitosti obeh ekip je bil rezultat v prvem delu igre vseskozi presenetljivo nizek. V 20. minuti je tako Koper vodil s 6:3.V drugem polčasu so domačini povedli že s 15:8, potem pa so Gorenjci izkoristili nekaj zanje ugodnih sodniških odločitev in se s svojo prepoznavno hitro igro v 42. minuti približali na vsega tri gole zaostanka. Ko je vratar Vran začel ponovno nizati obrambe, je začela rasti tudi razlika. Atraktivna akcija iz 54. minute, ki jo je učinkovito zaključil Uroš Rapotec, je naznanila, da je tekma odločena.

“Rad bi čestital igralcem Kopra, saj so kljub mladosti pokazali, da imajo karakter. V prvem polčasu so nas pretekli, pretepli, moji pa pač niso imeli te energije. Ko ekipa na domačem igrišču enkrat dobi polet, jo je potem težko lovit,” je brez dlake na jeziku povedal trener gostov Bojan Čotar.

“Večji del tekme smo odigrali dobro, normalno pa je, da pride tudi do padca zbranosti, kar se nam je pripetilo v drugem polčasu. V napadu predvsem na začetku dvoboja nismo igrali na naši običajni ravni, a smo to reševali z obrambo. Ko pa smo enkrat naredili razliko, smo tekmo tudi uspešno pripeljali do konca,” je povedal učinkoviti domači strelec Adam Bratkovič.

SANDI JERMAN

Gorenje : Istrabenz plini Izola 34:18 (16:6)

VELENJE > Rdeča dvorana, gledalcev 400, sodnika Štern in Ocvirk.

RD Istrabenz plini Izola: Gregorič (6 obramb), Kmetič (1), Vončina (3), Jurič 2, Čolič, Gjerek 2, Božič 1, Zorič-Stepančič 2, Žgavec, Čosić 1, Kecman 1, Gomezelj 2, Velkavrh 6, Konig 1, Matijašević, Madžarevič. Trener: Borut Hren.

Najboljši strelci pri Gorenju: Medved, Golčar in Šoštarić po 5, Božovič 4.

Izključitve: Gorenje 8 minut, IP Izola 8; 7-m: Gorenje 1(1), IP Izola 6 (2).

Velenjčani so tekmo proti izolskim Istrabenz plinom dobili že v prvem polčasu. Sicer so se Izolani v uvodu tekme kar enakovredno kosali z domačini, potem pa je domači vratar zaklenil svoja vrata. Obrambam je sledilo nekaj uspešnih protinapadov Gorenja in razlika v prid podprvakov je začela hitro rasti, medtem ko so se težave gostov v napadu še stopnjevale zaradi številnih zgrešenih “zicerjev”.

“Niti ni bilo tako slabo, kot kaže končni rezultat. V določenih trenutkih smo delovali dobro, preizkusili smo tudi neke nove stvari. Do rezultata 7:4 smo bili dokaj enakovredni, tedaj pa so se njihovi vratarji razigrali in potem je bilo domačo ekipo nemogoče zaustaviti,” je povedal trener Izolanov Borut Hren.

Statistični podatki obračuna med Velenjčani in Izolani potrjujejo, da je tehtnico na domačo stran nagnila boljša dnevna forma domačih vratarjev, ki so skupno zbrali 20 obramb, medtem ko so jih izolski čuvaji mreže obranili le deset. Poleg tega so rokometaši Istrabnez plinov Izole zgrešili kar štiri od šestih sedemmetrovk, skupno pa so iz 48 poskusov zabili samo osemnajst golov. S takšno nenatančnostjo bi zelo težko premagali kogarkoli v ligi. SJ

Prva A DRL ženske

1. krog - Zelene doline : Celjske mesnine 27:34 (16:17), Krka : Žurd Koper 31:26 (15:13), Jadran Bluemarine : Ljubljana 23:30 (10:14), Mlinotest : Brežice 33:16 (16:9), Zagorje : Krim Mercator - . Velenje : Branik preloženo.

Pari 2. kroga, jutri (18), Žurd Koper : Zagorje. 26. septembra - Celjske mesnine : Ljubljana, Krim : Mlinotest, Brežice : Velenje, Zelene doline Žalec : Krka; 27. septembra - Branik : Jadran Bluemarine.

Jadran Bluemarine HK : Ljubljana 23:30 (10:14)

HRPELJE > Modra dvorana, brez gledalcev, sodnika I. in D. Ivančič.

Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina: Škamperle, Svetelšek, Urbančič 1, Švara 7, Malec, Pavletič 4, Vouk, Poles, Pihlar 1, N. Šiškovič 1, Maglica 3, K. Šiškovič 2, Stranad 2, Poplašen 1, Teraž. Trener: Peter Kastelic.

Najboljše strelke pri RK Ljubljana – Prepeluh 6, Kundija in Černivec po 5 golov.

Izključitve: Jadran 12 minut, Ljubljana 4; 7-m: Jadran 3 (3), Ljubljana 6 (5).

Prvi nastop hrpeljsko-kozinskih deklet v prvoligaški druščini se ni posrečil, pa ne le zaradi poraza. Modra dvorana, ki je v preteklosti gostila mednarodne klubske in reprezentančne tekme, namreč ni bila odprta za javnost. Vzrok je bil birokratske narave, saj so pri Jadranu tekmo sicer prijavili na pristojni upravni enoti v Sežani devet (!) dni pred dogodkom, a je to očitno prepozno za pravočasno izdelavo varnostnega načrta za tekmo prve ženske DRL in izpolnitev ostalih predpisanih zahtev.

Sicer so neizkušene domačinke premierni nastop razumljivo začele pod večjim pritiskom, kar so gostje pridno izkoristile in povedle s 7:0. Hrpeljke so potem ves potek tekme skušale nadoknaditi začetni zaostanek, ga nekajkrat prepolovile, a ga niso uspele izničiti. “Slabo smo startale zaradi treme, potem smo tekmice dolgo lovile. Prišle smo na tri-štiri gole razlike, a jih nismo več ujele. Zato je trener ponudil priložnost vsem igralkam,” je pojasnila pomočnica trenerja Tanja Milkavec.

SJ

Krka : Žurd Koper 31:26 (15:13)

NOVO MESTO > ŠD Stopiče, gledalcev 200, sodnika I. in B. Pirc.

Žurd Koper: Kraja, Fidel, Škabar, Munda 1, Gojkovič 6, Čeh, Petrinja 3, Simončič, Udovič, Leški 8, Zorko 4, Bytyqi 1, Cuder- Skrlič, Jagurdžija 3. Trener: Dalija Erceg.

Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Koper 4 (3); izključitve: Krka 4 minute, Koper 2 minuti.

Koprčanke so tekmo odlično začele, saj so hitro in natančno zaključevale napadalne akcije ter povedle s 7:3. Novomeščanke pa so se hitro zbrale in kmalu izenačile (10:10). V sklepnem delu prvega polčasa so Primorke nazadnje vodile pri rezultatu s 13:12. V nadaljevanju so rokometašice Žurda hitro prišle do minimalnega zaostanka (16:17), a so dekleta Krke podobno hitro odgovorila in pobegnila še na nekoliko varnejšo prednost. Kasneje so se borbene Koprčanke še nekajkrat približale na dva gola zaostanka, nazadnje na 26:24, a je bilo napak le preveč. SJ


Najbolj brano