Vanoli (spet) dobil odpoved

Za italijanskega trenerja Rodolfa Vanolija sta zadnja avgustovska dneva črna. Tri leta zapored - dvakrat v Kopru in včeraj v Ljubljani - je na 30. ali 31. avgusta dobil odpoved.

Rodolfo Vanoli odhaja, plačo pa bo v Olimpiji še dobival. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rodolfo Vanoli odhaja, plačo pa bo v Olimpiji še dobival. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Rodolfo Vanoli, ki je v dveh različnih obdobjih vodil FC Luka Koper, je šest krogov pred koncem minulega nogometnega prvenstva dobil priložnost pri Olimpiji z eno samo nalogo: po 21 letih pripeljati naslov državnega prvaka v Ljubljano. To mu je tudi uspelo. Za nagrado je dobil dveletno pogodbo, vendar je njegovo bivanje na klopi Olimpije trajalo bore malo. Za pozno kadrovanje in nekatere verjetno neposrečene igralske rešitve sicer ni sam kriv, vendar pa igra ni bila na pričakovani ravni, prav tako je bilo očitno, da del nosilcev igre ne sprejema njegove vizije.

Pri odločitvi predsednika kluba Milana Mandarića, ki je včeraj Vanoliju sporočil svojo odločitev o zamenjavi, sta imela veliko težo dva zaporedna poraza v Stožicah, z Rudarjem in nazadnje, minulo soboto, z Luko Koper. Pri aktualnih prvakih imajo pomembno vlogo tudi trije Primorci: reprezentant Miha Zajc, Aris Zarifović in Etien Velikonja. Očitno so si v Olimpiji pri imenovanju naslednika vzeli čas, saj bosta ekipo začasno vodila pomočnika, Izolan Igor Božič in Dejan Kopasić.

Za Vanolijevega naslednika so v igri tri imena: nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović (bil naj bi v prednosti), hrvaški trener Zoran Vulić, ki je v minuli sezoni Šerif iz Tiraspola vodil do naslova moldavskega prvaka (zanj sta igrala nekdanja člana Kopra Goran Galešić, ki odhaja v ruski Himki, in Josip Ivančić) ter Makedonec Čedomir Janevski, ki je bil tudi selektor Makedonije.

Olimpija je sicer na koncu prestopnega roka v svoje vrste pripeljala še hrvaškega napadalca Leona Benka, premiki pa se dogajajo tudi drugje. Maribor bo moral razbremeniti proračun in slačilnico. Tako je v Celje odšel Amar Rahmanović, ki je k vijolicam brez odškodnine prišel iz Kopra. Gregor Bajde je odšel v Novaro, bilo je govora tudi od odhodu Aleša Mertlja na Nizozemsko.

RM


Najbolj brano