Milan je prodal Birso

Valter Birsa bo tudi v novi sezoni nosil dres Chieva. Z italijanskim prvoligašem iz predmestja Verone je podpisal pogodbo do leta 2018. Prestop iz Milana naj bi bil vreden tri milijone evrov.

Valter Birsa bo tudi v novi sezoni nosil rumeni dres Chieva.
Valter Birsa bo tudi v novi sezoni nosil rumeni dres Chieva. 

NOVA GORICA > Da bo šempetrski reprezentant tudi v prihodnje branil barve Chieva, je bilo moč z veliko verjetnostjo trditi že od sredine junija. Čeprav se je medtem za Valterja Birso, ki je v pretekli sezoni imel status posojenega igralca Milana, pojavilo zanimanje drugih klubov, v prvi vrsti se je omenjal turški Bursaspor, pa je bila vrnitev v Verono logična. Za to je obstajal interes vseh vpletenih strani.

Chievo utegne imeti tudi v novi sezoni številno slovensko kolonijo. K italijanskemu prvoligašu je, kot smo že poročali, pred kratkim prestopil tudi mladi koprski reprezentant, Damir Bartulović.

Chievo je bil zadovoljen s predstavami 29-letnega ofenzivnega nogometaša. Birsa v prvenstvu resda ni dosegel gola, a je imel pomembno vlogo v moštvenem konceptu trenerja Rolanda Marana. V zvezni vrsti je z uporabnimi žogami hranil napadalce, dobro pa je opravil svojo vlogo tudi v agresivnem načinu branjenja ekipe, ki vsako sezono bije bitko za obstanek. Ne nazadnje je bil domala standardni član udarne enajsterice, kar je Birsa potreboval, potem ko v drugi polovici sezone 2013/14 zaradi poškodb in trenerskih menjav praktično ni več igral za Milan. Precej boljši je bil jesenski del v rdeče črnem dresu, ko je nekajkrat z zadetki rešil ekipo. Pri Milanu so se po novi slabi sezoni kluba poleti odločili za spremembe in okrepitev ekipe. Pripeljali so dva napadalca, Carlosa Bacco in Luiza Adriana, v Milanu pa ima novi trener Siniša Mihajlović tudi kopico ofenzivnih vezistov, zato želijo skrčiti igralski kader.

Birsa se pri Chievu, tako po nogometni kot po življenjski plati, ne more pritoževati. Predvsem igra redno, kar je v zrelih nogometnih letih pomembno tudi v reprezentančnem kontekstu. Ne nazadnje je tudi Verona blizu, kar v družinskih zadevah ni zanemarljiv dejavnik.

ASO


Najbolj brano