Valencia v Kopru, Požeg Vancaš v Celje, Horvat podaljšal z Domžalami

V FC Luka Koper so se uradno okrepili z napadalno usmerjenim vezistom, Ekvadorcem Cesarjem Joelom Valencio Castillom. Celjski nogometni prvoligaš se je okrepil z Rudijem Požegom Vancašem, mladim slovenskim reprezentantom, ki se na Areno Petrol seli iz Domžal. Te so podaljšale pogodbo z Lucasom Mariom Horvatom.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Vrste Luke Koper je okrepil ofenzivni vezist Cesar Joel Valencia Castillo, ki se z ekipo že mudi na pripravah v Medulinu. Enaindvajsetletni Ekvadorec, ki ima tudi špansko državljanstvo, je nazadnje igral za Logrones, pred tem pa je bil tudi član Reala Zaragoze, za katerega je debitiral v najmočnejšem španskem prvenstvu na obračunu z Real Madridom. Castillo je v preteklosti nosil tudi dresa kadetskih selekcij Ekvadorja in Španije, piše na spletni strani Prve lige Telekom Slovenije.

Enaindvajsetletni napadalni vezist Rudi Požeg Vancaš ima za seboj že skoraj pet sezon prvoligaškega nogometa, članski debi je doživel septembra 2011. Odtlej je v domžalskem dresu zbral 98 ligaških nastopov, dosegel osem zadetkov in vknjižil še tri asistence. V Celju bo nosil dres s številko 10. Mladi nogometaš je svojo kariero začel pri Kolpi, kjer je nastopal do svojega sedemnajstega leta, nato je sledila selitev v Domžale.

Domžalčani pa so pogodbo podaljšali s 30-letnim vezistom Lucasom Mariem Horvatom, ki je podpisal do konca sezone 2017/18.

STA


Najbolj brano