Vabilo, ki se ga ne zavrne

Trenutno najboljšega slovenskega veslača Rajka Hrvata danes čaka nastop na najprestižnejši regati na svetu. Ta že od leta 1839 poteka v mestecu Henley-on-Thames, ki velja za zibelko angleškega veslanja. Hrvat je za nastop prejel posebno vabilo organizatorja.

Trenutno najboljšega slovenskega veslača Rajka Hrvata 
danes čaka nastop na najprestižnejši regati na svetu.
Trenutno najboljšega slovenskega veslača Rajka Hrvata danes čaka nastop na najprestižnejši regati na svetu.  

HENLEY > Kraljeva regata je nedvomno najslavnejša veslaška regata na svetu in obvezen poletni dogodek za britansko športno in družabno smetano. V petih dneh, kolikor traja, jo obišče na tisoče ljubiteljev veslanja. Zvrsti se približno 200 tekem, v katerih se za zmago potegujejo sami vrhunski veslači.

Rajko Hrvat je za nastop v Henleyju dobil posebno vabilo organizatorja. V dvobojih na izpadanje bo tekmoval med težkimi enojci v regati Diamonds Challenge Cup, kjer je lani zmagal aktualni svetovni prvak, Novozelandec Mahe Drysdale. “Na veslaško zvezo je prispela prošnja, če lahko nastopim na regati v Henleyju, saj spremljajo moje rezultate. Kljub naporni sezoni in pripravam na svetovno prvenstvo, ki so pred mano, vabila za nastop na tako prestižni regati seveda nisem mogel zavrniti,” razlaga Hrvat, ki je v seštevku svetovnega pokala lahkih enojcev letos osvojil drugo mesto. V Henley sta odpotovala skupaj s trenerjem Iztokom Butinarjem.

Izolanu, ki bo letos dopolnil 30 let, ta nastop pomeni zelo veliko. V Veliki Britaniji, veslaški in športni velesili, si obeta nepozabno izkušnjo. V športnem smislu pa bo rezultat pokazatelj, kakšna je forma za drugi del sezone, ki se bo za Hrvata zaključila z nastopom na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem konec avgusta.

AGT


Najbolj brano