V zadnjem trenutku spremenjen seznam

Dan pred odhodom na prizorišče evropskega rokometnega prvenstva na Poljskem je moral slovenski selektor Veselin Vujović zaradi poškodb spremeniti v torek objavljeni seznam reprezentantov. Poškodovanega Jureta Dolenca je zamenjal Dragan Gajić.

 Spremenjen  seznam potnikov ne spreminja tudi  ambicij 
slovenske reprezentance na EP, zatrjuje selektor Veselin 
Vujović. Foto: Simon Maljevac
Spremenjen seznam potnikov ne spreminja tudi ambicij slovenske reprezentance na EP, zatrjuje selektor Veselin Vujović. Foto: Simon Maljevac

LAŠKO > Predzadnji trening slovenske reprezentance pred odhodom na Poljsko je terjal davek. Desnega zunanjega igralca Jureta Dolenca je včeraj dopoldne zapeklo v desni stegenski mišici, in hitro je postalo jasno, da bo moral Veselin Vujović ukrepati. Odločil se je za vnovični vpoklic desnokrilnega rokometaša Dragana Gajića, ki se mu je ob prvotni izbiri odpovedal, najboljši strelec lanskega svetovnega prvenstva pa se je po krajšem premisleku odločil, da sprejme vabilo. “Na žalost se je poškodoval pomemben člen reprezentance, in po pogovoru z direktorjem sem se odzval prošnji vodstva. Tako sem se odločil zaradi navijačev in soigralcev,” je na socialnem omrežju zapisal Gajić, ki se je reprezentanci ponovno pridružil na včerajšnjem popoldanskem treningu.

Težave s komolcem ima tudi levi zunanji igralec Klemen Cehte, zato bo kot sedemnajsti član zasedbe na prvenstvo stare celine potoval Sebastijan Skube. Vujović pa še vedno ni izgubil upanja, da bi bil morda Dolenec nared za drugi del prvenstva, čeprav so možnosti za njegov nastop praktično nične. “Po mirnem pripravljalnem obdobju so nas poškodbe prizadele ravno v zadnjih dneh. Moral sem malce spremeniti seznam, kar pa ne spreminja naših ambicij. Optimizma nam ne manjka. Vsi, ki so zdravi, so dovolj kakovostni, da lahko dosežejo rezultat, ki si ga vsi skupaj želimo,” je na včerajšnjem druženju s predstavniki sedme sile v Laškem pojasnil Vujović in še enkrat potrdil, da bo glavni adut njegovega moštva čvrsta obramba: “Že med pripravami ste lahko opazili, da so največ priložnosti dobili fantje, ki so odlični v obrambi. Tako bo tudi na samem prvenstvu, ki ga odpiramo proti močnim Švedom. Zadnji treningi so namenjeni pripravi na otvoritveno tekmo, in verjamem, da jo bomo dočakali maksimalno pripravljeni.”

Slovenska reprezentanca na Poljsko potuje danes zjutraj, zvečer pa bo v Wroclavu že opravila prvi trening. V soboto zvečer bo na sporedu tekma s Švedsko, v ponedeljek s Španijo, v sredo pa bo v zadnji tekmi uvodnega dela tekmovanja nasprotnik Slovenije Nemčija.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano