V uspešnem kolesarskem vikendu zmaga Solkanca

Za slovenskimi kolesarji je uspešen tekmovalni vikend. Vidne vloge so imeli na dirkah svetovne serije, Solkanec Matej Mugerli pa je včeraj še drugič slavil na etapni dirki Istrska pomlad.

Matej Mugerli je odlično opravil z etapnimi preizkušnjami v 
Istri.
Matej Mugerli je odlično opravil z etapnimi preizkušnjami v Istri. 

EVROPA > Skupnega zmagovalca zadnje istrske dirke v spomladanskem sklopu je odločala, kot je že navada zadnjih let, sobotna etapa s ciljem na Motovunu. Matej Mugerli je potrdil dobro formo na začetku sezone, ki jo je nakazal že s tretjim mestom na Veliki nagradi Izole in z zmago na pokalu Poreča. Članu avstrijske ekipe Amplatz BMC na ciljnem vzponu ni mogel slediti nihče. Slavil je etapno zmago in oblekel majico najboljšega v skupnem seštevku, ki jo je z moštvenimi kolegi ubranil tudi na včerajšnji zadnji etapi s ciljem v Umagu, kjer je Novogoričan iz kranjskega kluba Luka Čotar osvojil peto mesto. V petkovi etapi pa je vidno sedmo mesto osvojil Mugerlijev moštveni kolega Andi Bajc.

Primorca v elitnem razredu cestnega kolesarstva Borut Božič in Kristijan Koren pa sta pretekli teden vrtela pedala na etapni dirki Pariz-Nica. Božič je pomagal sprinterskemu adutu ekipe Bahrain Merida Sonnyju Colbrelliju in nabiral kilometrino pred svojim tekmovalnim vrhuncem sezone, enodnevnimi klasikami v Belgiji in Franciji. Koren, ki ima z ekipo Cannondale Drapac v tekmovalnem koledarju predviden nastop na Giru, je s pobegom opozoril nase v uvodni etapi tradicionalne dirke, na kateri je zmagal Kolumbijec Sergio Henao. Njegov najbolj znani kolesarski rojak Nairo Quintana pa je v soboto dobil kraljevsko etapo dirke od Tirenskega do Jadranskega morja z vzponom na Terminillo, kjer se je s petim mestom izkazal Simon Špilak. Včerajšnja razgibana etapa je pripadla svetovnemu prvaku Petru Saganu, Primož Roglič pa je bil tretji.

Druga etapna spomladanska klasika, ki se bo končala jutri, je poimensko morda še močnejša. Na obeh so se predstavili glavni kandidati za zmago na največjih etapnih dirkah. Izjema je Britanec Chris Froome. Trikratni zmagovalec Toura bo zavrtel pedala na dirki po Kataloniji, kjer bosta od Primorcev tudi Koren in Jan Tratnik (CCC Polkowice). Enotedenska preizkušnja se začne v ponedeljek, že v soboto pa bo na sporedu prva enodnevna klasika sezone Milano-Sanremo.

ASO


Najbolj brano