V svetlo prihodnost

Štefan Hadalin si bo prvo polovico leta 2015 gotovo zapomnil. Član Smučarskega kluba Dol iz Ajdovščine je doživel ognjeni krst v svetovnem pokalu in osvojil medalji na mladinskem svetovnem prvenstvu. V preteklih tednih pa je izkusil vadbene metode Andree Massija, ki je na Goriškem vodil kondicijski trening slovenske moške reprezentance.

Štefan Hadalin (desno) se je na Goriškem  preizkusil na 
različnih terenih.  Foto: Leo Caharija
Štefan Hadalin (desno) se je na Goriškem preizkusil na različnih terenih.  Foto: Leo Caharija

SOLKAN >Gotovo smo naredili korak naprej v vadbenem in miselnem procesu. Pomembno je, da smo vadili kot ekipa in tako začutili drug drugega. Bili smo bolj zbrani, natančni in s tem tudi učinkoviti,” je strnil prve vtise 20-letni Vrhničan, ki si je smučarsko pot utiral v ajdovskem klubu. Štefan Hadalin je v minulih tednih gotovo spoznal nekaj novih praks. Tek s Sabotina, trening na plaži v Gradežu, vaje z rolerji in seveda demonstracije Tine Maze, kar je bila za vse dodatna motivacija.

> Kaj je prinesel Andrea Massi?

“Sprva smo bili kot nekakšna razpuščena druščina. Massi je takoj poudaril sistematičnost, ki temelji na natančnosti. Prvi stavek, ki sem si ga zapomnil, je bil, naj dvignemo glave in pogledamo v svetlejšo prihodnost. Mislim, da smo na pravi poti.”

> Kakšne so bile goriške priprave?

“Intenzivne in naporne. Po drugi strani pa nudi Goriška precej primerjalnih prednosti, od stalnega vremena do prijetnega ozračja in seveda raznolikosti na majhnem območju.”

> Kolikšna je še povezanost z ajdovskim klubom?

“Zdaj je manjša, ker treniram pod okriljem reprezentance, sicer pa ohranjam stike in spoštljiv odnos z nekdanjim trenerjem Tomažem Bizjakom.”

> Okusil si svetovni pokal, kakšni so vtisi?

“Tekmoval sem na štirih tekmah. Gotovo predstavlja nov izziv oziroma stopničko više po vseh kriterijih: zahtevnosti, konkurence in novih okoliščin. Lahko sem zadovoljen s postopnim napredkom.”

> Kaj si obetate od nove sezone?

“Ciljev je več. V prvem planu je moje zadnje mladinsko svetovno prvenstvo, velik poudarek pa bo na preboju v evropskem pokalu, s katerim bi si utrl pot tudi v absolutno konkurenco svetovnega pokala. Za zdaj ne bom favoriziral ali zanemarjal nobene discipline. Sem vsestranski smučar, vozil bom vse, kar se da.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano