V primorskem obračunu boljše odbojkarice Luke

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale Go Volley s 3:0 (16, 17, 19).

Koprčanke so bile mnogo boljši tekmec in so gladko prišle do druge zmage v modri skupini.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčanke so bile mnogo boljši tekmec in so gladko prišle do druge zmage v modri skupini.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Pri koprski ekipi je bila tokrat najbolj razpoložena kapetanka Marina Barič, nekdanja igralka novogoriške ekipe, ki je bila ob Tini Kaker najbolj zaslužna, da so gostje že ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, nekaj trenutkov pozneje pa tudi s petimi točkami razlike.

Dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled). Go Volley: Jurić 1, Petho 8, Bavdaž 6, Simčič, Černe, Grudina 9, Kolbl 9, Komel 1, Marušič 1, Vičič, Kerpan, Dvorščak. Luka Koper: Barič 15, A. Lucas 3, Calcina, Kušar, Bible 3, Ferlinc 8, D. Lucas 10, Kocet, Valenčič, Vedlin Gojčič, Jotanović, Kaker 13, Flego.

Novogoričanke so se jim hitro približale (12:13), toda po servisih Kakerjeve in po njenem asu so se Koprčanke spet odlepile. Ko je s svojimi servisi zagrozila še Dajana Lucas, je bilo novogoriškega odpora konec.

Že as Lucasove na samem začetku drugega niza je napovedoval, da se razmere na igrišču v drugem nizu ne bodo spremenile. Ekipa iz Istre je vse niti trdno držala v svojih rokah, po izenačenju na peti točki sta bloka Baričeve in Kakerjeve tehtnico povsem prevesila na njihovo stran. Ob drugem tehničnem odmoru so imele varovanke Marka Kalca že pet točk prednosti, z dobrimi servisi so prednost do konca niza samo še povečale.

Zato pa je bil bolj izenačen tretji niz, v katerem so Novogoričanke nasploh prvič na tekmi povedle. Po treh blokih (dva je prispevala Teja Bavdaž) in asu Tine Grudine so celo vodile z 9:6, nato pa držale korak vse do izida 13:13. Toda nato so gostje dosegle tri zaporedne točke, prednost treh točk držale do izida 19:22, potem pa je Lucasova z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegla z asom, zapečatila njihovo usodo. Piko na i je z blokom postavila Američanka Amanda Bible.

Koprčanke so dosegle kar deset asov, zelo trden pa je bil tudi njihov blok, s katerim so neposredno dosegle devet točk.

Go Volley - Šoštanj Topolšica 3:1 (19, 20, -21, 15)

Odbojkarji Go Volleyja so v 2. krogu zelene skupine 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (19, 20, -21, 15).

Dvorana Balon, gledalcev 50, sodnika: Markelj (Bled), Klinar (Žirovnica). Go Volley: Krašna, Marc, Vidmar, Kavčič, Godnič 3, Basaneže 8, Paliska 21, Filiputti 10, Sirk 4, Maraž, Tomić 13, Vrtovec 14, Gašparin. Šoštanj Topolšica: Mulec 12, Žnider, Vrhunc 2, Port 2, Prikeržnik, Boženk 11, Pavič 6, Menih, Koželnik 5, Krajnc 3, Uršič 9.

Domači tekme niso najbolje začeli, že kmalu so dobili dva bloka in ob prvem odmoru zaostajali z 2:8. Toda hitro so prišli k sebi, tako da je Danijel Filiputti z blokom izid poravnal na deseti točki. Takoj zatem so domači prek Andraža Paliske povedli, Paliska pa jih je s točko za 16:12 popeljal na odmor. Do konca se mu je pri nabiranju točk pridružil še Dalibor Tomić, domači pa so brez težav prišli do prvega niza.

Na začetku drugega niza se razmere na igrišču niso spremenile. Paliska je še vedno rešetal gostujočo obrambo, bil je najbolj zaslužen za vodstvo 10:4. Po njem pa je v domačih vrstah prišlo do krajše krize, Šoštanjčani so izid celo izenačili na 11:11. Sledil pa je hiter odgovor Matica Vrtovca, ki je bil najbolj zaslužen za vnovično zanesljivo vodstvo (15:11), ki so ga domači brez težav zadržali do konca.

Zato pa je bil povsem izenačen tretji niz. Gosti so dvakrat vodili za tri točke, toda ekipi sta v končnico vstopili z izidom 20:20. Nato pa so po odličnih servisih Jerneja Vrhunca gosti dosegli štiri točke zapored, kar je bilo dovolj, da znižajo zaostanek.

A to je bilo tudi vse, kar so na tej tekmi storili. V četrtem nizu je namreč pri njih prišlo do razpada sistema. Paliska, Jan Godnič in predvsem Vrtovec so najprej poskrbeli za vodstvo s 5:0, po bloku Gregorja Sirka so vodili že s 13:3, po še eni točki Sirka pa 16:14, s čimer je bil zmagovalec znan.

Astec Triglav - Salonit Anhovo 1:3 (-20, -22, 26, -22)

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tretjem krogu modre skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali Astec Triglav s 3:1 (20, 22, -26, 22).

Dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Jovanović (Komenda), Adrović (Kamnik). Astec Triglav: Lužovec 14, Hafner 6, A. Kök, Maček 2, Bregant, Vene, Lakner 8, Bežek 5, Kos, Mali 17, M. Kök, Rezar 16. Salonit Anhovo: Česnik 13, Šarič, Pirih, Marušič 8, Karnel, Kovačič, Jerončič 7, Čabarkapa 28, Okroglič 14, Krivec 1.

Kanalci so tekmo odlično začeli oziroma spretno izkoriščali napake domačih. Povedli so s 6:1, a domači so prišli k sebi, po dveh blokih Jureta Laknerja in asu Raka Rezarja so se povsem približali. A po izidu 6:7 je prišla serija Primorcev, za to so bili zaslužni predvsem servisi Urbana Česnika, ki je z asom tudi postavil izid 14:16. Prednost se je ob koncu sicer znižala, domači so prišli do izida 20:24, a spet razpoloženi Dejan Čabarkapa je vendarle prispeval piko na i.

Blok Rezarja in začetno vodstvo s 3:0 sta Astecu dajala upanje, da se bo v drugem nizu tekmecem bolj upiral. Res se je, a začetno vodstvo je hitro izhlapelo, Kanalci so že na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo. Prvič so za dve točki povedli po asu Martina Jerončiča, dva zaporedna asa Čabarkape pa sta pomenila vodstvo Salonita z 18:14. Z asom Laknerja so se domači približali na dve točki zaostanka, a Primorci so prek Jureta Okrogliča odgovorili z neubranljivim začetnim udarcem in povedli s 24:20. Blok za vnovični zaostanek dveh točk je vlil nekaj upanja domačim navijačem, toda razblinil ga je kdo drug kot Čabarkapa.

Gorenjci so nekajkrat v sezoni že pripravili preobrat, tako da niso obupali. V tretjem nizu so ves čas vodili, tudi 10:5 in 20:16, toda v končnici so začeli delati napake, kar so tekmeci kaznovali in celo prvi prišli do zaključne žoge. Niso je izkoristili, zato pa so drugo izkoristili domači, potem ko je napako storil Okroglič.

Pri izidu 13:9, ki ga je postavil razpoloženi Miha Mali, je bilo videti, da so triglavani na dobri poti do preobrata, toda po izidu 16:13 so gosti dosegli tri zaporedne točke, na 16. je izid z blokom izenačil Česnik. Blok Jerončiča je gostom zagotovil novo izenačenje, po njem pa so dosegli še tri točke. Blok Malija je domačo ekipo spet približal, a na koncu je bil tisti element, zaradi katerega je zmaga odšla v dolino Soče, do zadnjih treh točk so z njim prišli Kanalci, dve je prispeval Jerončič, eno pa Čabarkapa.

STA


Najbolj brano