V popolni postavi po skalp prvakov

Ob odsotnosti poškodovanih Saša Ožbolta in Stipeta Modrića so na nedeljskem gostovanju v Mariboru njun delež bremena na svoja pleča prevzeli preostali člani portoroške zasedbe, med katerimi je bil s 16 točkami in sedmimi skoki najbolj razpoložen Miha Markič.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “Tekmo z Mariborom je bilo potrebno zmagati in s takšnim pristopom smo odigrali vse srečanje. Z agresivno obrambo nismo dovolili nasprotnikovim igralcem, da se razigrajo, medtem ko smo mi s hitro in kolektivno igro prihajali do lahkih košev,” je srečanje v Mariboru, ki so ga portoroški košarkarji gladko dobili s 73:54, pokomentiral 202 centimetra visoki Miha Markič. Zaradi raznovrstnosti ga portoroški trener Konstantin Subotić uporablja na vseh zunanjih položajih, zelo koristen pa je tudi v igri pod obema obročema, kar bo skušal dokazati tudi na jutrišnjem obračunu proti Krki.

> Ste imeli zaradi okrnjene zasedbe proti Mariboru več preglavic, kot ste pričakovali?

“Odsodnost dveh izkušenih in glavnih nosilcev naše igre Ožbolta in Modriča smo na tej tekmi dobro nadomestili, saj imamo k sreči dovolj dolgo klop. Že na naslednji domači tekmi proti Krki bi ob bučni podpori naših navijačev in nastopu v popolni postavi lahko prišli do novega presenečenja.”

> Vam ustreza, da boste že tako hitro gostili Krko?

“Tekma s Krko prihaja ob pravem času, saj smo prvič v sezoni povezali dve zmagi. Srčno upamo, da bomo ta niz nadaljevali tudi proti aktualnim državnim prvakom.”

> Se vam je težko prilagoditi na številne rotacije, saj igrate tako na branilskih kot na krilnih položajih?

“Z vlogo v ekipi sem zelo zadovoljen. Po lanski sezoni, ko sem se večino časa boril s poškodbami, so mi v klubu pomagali in potrpežljivo čakali, da popolnoma saniram vse poškodbe. Igranje na različnih položajih me ne moti, saj mora trener izkoristiti prednosti vsakega igralca in s tem ekipi pomagati do zmage.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano