V nedeljski polfinale priveslala tudi Luka Božič - Sašo Taljat

V popoldanskem sporedu zadnje tekme svetovnega pokala v Pauju se je v nedeljski polfinale med kajakašicami uvrstila Eva Terčelj, medtem ko je Urša Kragelj ostala brez polfinalnega nastopa. Zato pa sta bila uspešna Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila, tako kot Terčljeva, uspešna že v prvi vožnji.

Med dvojci sta Luka Božič in Sašo Taljat uspešno nastopila 
že v prvi vožnji. Foto: Kajakaška Zveza Slovenije
Med dvojci sta Luka Božič in Sašo Taljat uspešno nastopila že v prvi vožnji. Foto: Kajakaška Zveza Slovenije

PAU > Po zelo uspešnem dopoldnevu in zgodnjem popoldnevu za slovenske tekmovalce, ko je Peter Kauzer zmagal in si tudi zagotovil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, Benjamin Savšek pa je bil skupno v svetovnem pokalu drugi, ob tem pa so v finalu nastopili še Luka Božič, Simon Brus in Janoš Peterlin, so popoldne progo zavzeli še kajakašice in dvojci.

Izmed Slovencev se je prva na progo podala Eva Terčelj, ki je z vožnjo opravila brez kazenskih sekund. Ob koncu prve vožnje kvalifikacij v konkurenci kajakašic je bila 14. Manj zadovoljna je bila po prvem nastopu Urša Kragelj, ki se je tik pred osemnajstimi vrati prevrnila in bila po prvem nastopu uvrščena na 43. mesto. Po podobni napaki kot v prvi vožnji je Kragljeva v drugi v cilj priveslala kot dvajseta in ostala brez polfinalnega nastopa.

Kvalifikacije kajakašic so pripadle Avstrijki Corinni Kuhnle, druga je bila Španka Maialen Chourraut, tretja pa Francozinja Marie-Zelia Lafont.

Med dvojci sta Luka Božič in Sašo Taljat uspešno nastopila že v prvi vožnji. Znova sta bila med najhitrejšimi dvojci, a sta tudi tokrat naredila dotik, ki jima je prinesel dve kazenski sekundi. Kljub temu sta bila šesta in se brez težav uvrstila v polfinale. Najboljši dvojec v kvalifikacijah je bil britanski Florence - Hounslow, druga in tretja pa sta bila francoska dvojca Prigent - Kervella in Klauss - Peche.

STA


Najbolj brano