V igri le še dva slovenska tenisača

Tretji dan glavnega dela turnirja serije challenger Tilia Slovenija Open v Portorožu sta nastopila le dva slovenska igralca. V četrtfinalu turnirja dvojic sta Matjaž Jurman in Gregor Repina izgubila proti britansko-luksemburški navezi Gilles Muller/Jamie Delgado s 4:6 in 3:6.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Od domačih tenisačev sta na 42.500 evrov vrednem turnirju ostala v igri le še prvi nosilec med posamezniki Blaž Kavčič ter kvalifikant Tom Kočevar Dešman. Oba bosta nastopila v četrtek; Kavčič po šesti uri z Ricardom Rodriguezom iz Venezuele, Kočevar pa nato s srečnim poražencem kvalifikacij Hrvatom Nikolo Mektićem.

Medtem ko je Kavčič, trenutno 85. igralec na svetu, nesporni favorit proti več kot dvesto mest nižjeuvrščenemu igralcu iz Venezuele, bo druga partija vsaj na papirju bolj izenačena. Kočevar, ki je s prebojem v drugi krog dosegel uspeh kariere, je namreč Hrvata Mektića ta teden že enkrat premagal, v zadnjem krogu kvalifikacij s 6:4 v odločilnem tretjem nizu.

Od postavljenih igralcev sta v sredo izpadla šesti in osmi nosilec. Francoza Davida Gueza je britanski tekmec odpravil kar s 6:2 in 6:0, Srb Ilija Bozoljac pa ni bil kos Belgijcu Deseinu. Uspešnejši je bil drugorangirani Gilles Muller.

STA


Najbolj brano