V footgolfu se je pomeril tudi reprezentant Zorč

Igrišče za golf v Bovcu je bilo pred dnevi prizorišče zaključnega turnirja EP v novi disciplini footgolf - mešanici nogometa in golfa. V njej se je dobro znašel tudi domači reprezentant v malem nogometu Primož Zorč.

Bovško igrišče za golf je bilo v času EP polno nogometnih 
žog. Foto: Metka Belingar
Bovško igrišče za golf je bilo v času EP polno nogometnih žog. Foto: Metka Belingar

BOVEC > Ker je footgolf mlada disciplina in je v Sloveniji še v nastajanju, so bili izkušenejši tujci na koncu v premoči. Med Slovenci se je izkazal domačin, nekdanji državni reprezentant v dvoranskem nogometu in steber prvoligaša Oplasta Primož Zorč.

Footgolf poteka na površinah za golf, ustrezno večje luknje pa je treba zadeti z dobro odmerjenimi nogometnimi udarci (poskusov mora biti seveda čim manj) s posebno nogometno žogo. Na Bovškem golf igrišču so to panogo prvič preizkusili pred dvema letoma, letos pa je mednarodna zveza Bovčanom zaupala izvedbo sedmega in obenem finalnega turnirja evropskega prvenstva. Bovški golf delavci so se tako ob pomoči Footgolf združenja Slovenije in evropske zveze European Footgolf Federation znašli v ugledni družbi velikih prirediteljev iz Torina, Osla Marbelle, Valencie, Maseillesa in Budimpešte.

Prvi dan turnirja je Slovenija v konkurenci šestih reprezentanc celo povedla, med posamezniki pa je bil drugi Primož Zorč. Zorč je turnir sicer končal na četrtem mestu in bil najboljši Slovenec. Zmagal je Norvežan Jan Akse Odeen pred Nizozemcem Bjornom Bulkom in Italijanom Paolinom Parodijem. Ekipno je zmagala Italija pred Slovenijo. Med dekleti je bila najboljša Italijanka Jessica Ianello pred domačinko Metko Belingar.NR


Najbolj brano