V drugo Slovenke boljše od Azerbajdžank

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru dobila drugo tekmo z Azerbajdžanom v evropski ligi. V 10. krogu so izbranke Bruna Najdiča po zaostanku 0:2 naredile preobrat in zmagale s 3:2 (-19, -23, 20, 28, 7). Na prvi tekmi teh ekip v Mariboru v soboto je Slovenija izgubila z 1:3 (21, -19, -17, -21).

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru dobila drugo tekmo z Azerbajdžanom v evropski ligi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru dobila drugo tekmo z Azerbajdžanom v evropski ligi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MARIBOR > Selektor Slovenije Bruno Najdič je po tekmi dejal: “Ne vem, od kod dekleta črpajo energijo, kajti po tako napornem ritmu priprav in tekem so utrujene. Današnja tekma je bila podobna sobotni, vendar so naša dekleta naredila manj napak kot na prvi tekmi. V vseh prvinah igre so bile bolj zanesljive, zbrane in odločne. Tudi ko so izgubljale četrti niz, so iz sebe iztisnile dovolj moči za preobrat. Verjele so vase in bile za tudi nagrajene. Zmaga proti Azerbajdžanu je velik uspeh za naša dekleta. Tudi če nam v odločilnih tekmah proti Turčiji ne bo uspelo, sem ponosen na predstave reprezentance.”

Reprezentantka Slovenije Sara Hutinski je povedala: “Čeprav smo izgubile sobotno tekmo, smo verjeli, da se na današnji lahko oddolžimo tekmicam. Zelo sem vesela, da nam je to uspelo in da smo tudi prikazale dobro igro. Premagati tako kakovostno reprezentanco, kot je Azerbajdžan, je velik uspeh. Na današnji tekmi smo igrale bolj zrelo in tudi napak je bilo manj, tako da je zmaga zaslužena. Je dodatna spodbuda pred odločilnima tekmama proti Turčiji.”

STA


Najbolj brano