V drugem polčasu črna luknja

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela s porazom s 27:19 (14:11) na gostovanju pri reprezentanci Hrvaške. V nedeljo čaka Slovenke domači obračun proti Črni gori.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

UMAG > Sodeč po videnem na prvem dvoboju kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Švedska, čaka slovensko reprezentanco v boju za neposredno uvrstitev med evropsko elito sila težka naloga. Po napovedih naj bi se Slovenke za drugo mesto v skupini, ki zagotavlja vozovnico za Švedsko, udarile s Hrvaticami, ki pa so na sredinem obračunu v Umagu pred polnimi tribunami dokazale, da so trenutno za razred boljše moštvo.

Hrvaška: Nemaškalo 1, Koznjak 1, Grubišić 2, Micijević 3, Penezić 10, Jezić 2, Milošević, Milanović Litre, Janković, Džono, Marić 1, Franković, Nikšić 4, Bašić 2, Kapitanović, Besen. Slovenija: Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja, Zrnec, Krhlikar, Gros 4, Jeriček 1, Panger, Mavsar 7, Lazović 2, Irman 4, Gregorc, Barić 1, Petrinja, Šon.

Novinec na selektorskem stolčku Uroš Bregar ni našel pravega odgovora za hrvaško bombarderko Andrejo Penezić, ki je dosegla deset zadetkov, na drugi strani pa so se slovenske rokometašice mučile v napadalnih akcijah. Domačinke so hitro pobegnile na 5:1, nato pa so Bregarjeve varovanke vendarle ujele ritem in se pred koncem prvega polčasa približale na dva zadetka zaostanka.

Drugi polčas je povsem pripadel domačinkam. Te so zgostile obrambo, iz minute v minuto višale svoje vodstvo ter na koncu prišle do končnih osem golov prednosti, ki jim zagotavljajo mirnejše nadaljevanje kvalifikacij.

“Dvoboj smo začele, kot bi bile prestrašene. Nato smo se malce zbrale, a smo v drugem polčasu padle v nekakšno črno luknjo. Vedele smo, da Hrvatice igrajo zelo čvrsto. Menim, da smo premagale same sebe, saj končni rezultat po mojem mnenju ni realen,” je dvoboj komentirala izolska organizatorka igre Ana Petrinja, ki verjame, da bo nadaljevanje kvalifikacij za slovensko izbrano vrsto uspešnejše: “Že v nedeljo nas čaka dvoboj s Črno goro, ki je favorit na papirju, a ne mislimo vnaprej izobesiti bele zastave. Kvalifikacije so dolge, zato prvi poraz nikakor ni usoden, saj bodo Hrvatice prihodnje leto gostovale pri nas.”

Črnogorke, ki bodo v nedeljo ob 16. uri gostovale na Kodeljevem, so v drugem obračunu četrte kvalifikacijske skupine doma ugnale Makedonijo z 21:14.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano