V derbiju kroga Luka Koper boljša od Vitala

Odbojkarice Luke Kopra so premagale ljubljanski Vital s 3:0 (17, 20, 15), odbojkarice GEN-I Volleyja pa so premagale Alianso s 3:1 (-23, 18, 11, 23).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

Luka Koper - Vital 3:0 (17, 20, 15)

Odbojkarice Luke Kopra so premagale ljubljanski Vital s 3:0 (17, 20, 15).

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Markelj (Bled). Luka Koper: Barič 7, Pethö 8, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 12, Lucas 10, Jurić 3, Jotanovič, N. Jerkovič, Dodič, L. Jerkovič, Kaker 11. Vital: Mijoč 12, Vogrič 5, Handanović 11, Čotar 1, Dolenc, Zaplotnik 2, Pavič 2, Crnjac 2, Janežič, Arnež 2, Flego 1.

Dvoboj med Luko Koprom in Vitalom je bil označen za derbi kroga, saj je odločal o tretjem mestu na prvenstveni razpredelnici. Obe ekipi do zdaj nista imeli spodrsljajev, glede na sestavo ekip pa so bile na papirju v malenkostni prednosti Koprčanke. In varovanke Marka Kalca so vlogo papirnega favorita tudi opravičile. S servisi, Ljubljančankam sta sprejem kvarili predvsem Anita Pethö, ki je dosegla pet asov, in Tina Kaker, ter blokom so prišle do prednosti in vse nize dobile brez posebnih težav.

V prvem nizu je bil izid še izenačen pri 7:7, nato pa sta predvsem Marina Barič v napadu in Nuša Ferlinc v bloku poskrbeli za delni izid 6:1, ki ga gostje niso uspele izničiti. Varovanke Gregorja Rozmana so v drugem nizu sicer povedle s 3:0, a domače so hitro odgovorile, po odličnih servisih Pethöjeve so si že ob prvem tehničnem odmoru priborile štiri točke prednosti. Po točki Helene Mijoč so Ljubljančanke izenačile na 15:15, po napaki Dajane Lucas tudi povedle z 18:17, toda servisi Pethöjeve so za Vital predstavljali težavo, zaradi katere so si domače priborile neulovljivo prednost 23:18.

V tretjem nizu so se gostje še nekako upirale do izida 5:5, a ko je Ferlinčeva z blokom dosegla točko za 13:7, je bilo jasno, da veliko možnosti nimajo več. Da bo točke ostale doma, je bilo dokončno jasno po točki Lucasove in izidu 22:12, as Lucasove in blok Ferlinčeve pa sta dvoboj tudi končala.

Aliansa - GEN-I Volley 1:3 (23, -18, -11, -23)

Odbojkarice GEN-I Volleyja so premagale Alianso s 3:1 (-23, 18, 11, 23).

Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 100, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor). Aliansa: Rifelj, Mazej, Tomc, Dubonosova 16, Šantelj 19, Blagus 4, Rozman 7, Kopač, Lenart 3, Udrih 11, Štrukel. GEN-I Volley: Vukčević 13, Burilo, T. Bavdaž, Zbičajnik 1, Aumann 17, P. Marušič 1, Djukić 14, Kolbl 12, Pahor, Velikonja, Š. Marušič, Šimmčič, Dvoršak, Valenčič 17.

Odbojkarice Alianse tudi po šestem krogu prvenstva ostajajo brez točke. Zaslužijo si pohvale za borbenost in odpor proti kakovostnejšemu tekmecu, a za presenečenje jim je spet zmanjkalo nekaj malih stvari, zaradi katerih so morale priznati, da za prve točke potrebujejo nekoliko več samozavesti in več zbranosti v trenutkih, ko se lomi rezultat.

V dvoboju s favoriziranimi Novogoričankami so sicer poskušale popraviti napake, ki so zaznamovale poraz v Prekmurju, a so bile pri tem uspešne le v prvem nizu. Tega so po izenačenem boju dobile s 25:23.

V nadaljevanju pa so popustile. Sprejem servisov ni več deloval, kot bi si trener Beno Božič želel, Goričankam pa ni bilo potrebno, da se posebej naprezajo. Sprejem so držale na solidnem odstotku, to jim je omogočalo, da so bile solidne tudi v napadu, v katerem sta bili odlični predvsem Rachel Aumann in Sara Djukić, ki sta skupaj dosegli 21. točk. In če upoštevamo še prispevek Jovane Vukčević, ki je domače jezila s servisi, in reprezentantke Sare Valenčič, ki je štiri od svojih 17 točk dosegla z asi, je bil poraz Savinjčank neizogiben.

Statistično gledano je bila Aliansa boljša v blok točkah, v vseh drugih elementih pa so prevladovale Novogoričanke.

STA


Najbolj brano