V boj za drugo ligo

Ajdovske nogometaše čaka danes pred domačimi gledalci prva tekma dodatnih kvalifikacij za vstop v drugo ligo. Kranjska Zarica je na papirju favorit, a gostitelji bodo poskušali nadgraditi uspešno sezono.

Bodo imeli Ajdovci tudi po današnji tekmi z Zarico razlog za 
veselje? Foto: Primož Brecelj
Bodo imeli Ajdovci tudi po današnji tekmi z Zarico razlog za veselje? Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA >Izhodišča obeh tekmecev so različna. Če so si Kranjčani že pred časom zagotovili prvo mesto v tretji ligi center in so lahko misli usmerili na dodatna kvalifikacijska obračuna, pa so Ajdovci prav do zadnjega sodnikovega žvižga bili bitko z Izolani za naslov prvaka v 3. SNL zahod. Veselje po srečnem razpletu je bilo občutno, vprašanje, ki se poraja, pa je, ali je v domačem taboru ostalo še dovolj tekmovalnega naboja za dodatna izločilna obračuna.

“Proslavili smo, kot se spodobi, a se tudi hitro osredotočili na dvoboja z Zarico. Tekmec ima izkušene in tehnično podkovane nogometaše. Dobro je pokrit na vseh igralnih mestih. Naši aduti so znani. Teka in borbenosti ne bo manjkalo. Na vročino smo se že navadili, pa tudi na posebnost izločilnih dvobojev. Vsak gol šteje. Odločitev bo bržkone padla na sredini povratni tekmi. Rezultat današnjega dvoboja pa bo narekoval razvoj dogodkov na obračunu v Kranju,” je pojasnil trener Ajdovcev Jan Vidic, ki bo lahko po odsluženi kazni spet računal na najboljšega strelca Valdrina Kadrijo. V moštvu pa ne bo Matije Simčiča, ki je zaradi operacije nosu že končal sezono in nanj ne bo moč računati na dvobojih z Zarico.

Kranj sicer že ima drugoligaša, Triglava, kjer je zraslo kar nekaj nogometašev, ki zdaj nosijo dres Zarice. Najbolj znano ime je Dejan Robnik, pa izkušeni Bine Kotnik, najboljši strelec 3. SNL center Blaž Šujica, ki je v 26. krogih zabil 25 golov. Z Zarico so se Ajdovci soočili doma na prijateljski tekmi v zimskem pripravljalnem obdobju in jo premagali z 2:0, kar pa ni kakšen posebej otipljiv podatek. Tudi zato ker je manjkal Šujica.

Nenazadnje so se Ajdovci in Kranjčani v pretekli sezoni skupaj merili v tretjeligaškem prvenstvu, ki ga je Zarica končala na drugem mestu. Kranjčani so torej določena konstanta v tretjeligaškem vrhu, Ajdovci pa so velik korak naprej naredili v letošnji sezoni. Težko je po razdružitvi primerjati kakovost obeh tretjih lig. Skupina center je bila s 14 klubi številčnejša, bržkone pa tudi močnejša. Kranjčani so si privoščili en poraz, pri čemer so prejeli 14 golov. Po drugi strani je res, da so Ajdovci v letošnji sezoni osvajali točke oziroma dobili tekme, ki so jih morali dobiti. Izolane, ki so imeli poimensko prav tako močno ekipo, so na treh medsebojnih tekmah dvakrat premagali in enkrat igrali neodločeno.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano