V Vrhpolju najboljši Istrani

Na severnoprimorskih igriščih se je iztekel najbogatejši malonogometni vikend pred dopusti. Na največjem tekmovanju, Binetovem memorialu, je med 24 ekipami zmagalo obalno moštvo Avtoservis Gec.

Najhujša konkurenca je bila v Vrhpolju, kjer se je pomerilo kar 
24 ekip. Foto: Igor Mušič
Najhujša konkurenca je bila v Vrhpolju, kjer se je pomerilo kar 24 ekip. Foto: Igor Mušič

VRHPOLJE > Najkakovostnejši turnir zadnji dni je bil 9. Binetov memorial, ki ga ŠD Vrhpolje v spomin na prvega predsednika društva Bineta Vidmarja organizira v tej vasi na Vipavskem. Pomerilo se je kar 24 pet članskih ekip s Primorske in Notranjske. Domača ekipa se je prebila do četrtfinala. Do polfinala so prišle le ekipe z izkušenimi ligaškimi nogometaši. Doblar je šele po kazenskih strelih izgubil s prvakom zimske lige MNL N. Gorica, Rabbiesom (4:5). Drugega finalista je dal dvoboj prvoligaških igralcev Istre (Avtoservis Gec) in Posočja (As Balan, na čelu z reprezentantom Kristjanom Čujcem). Z edinim zadetkom na tekmi je Avtoservis Gec v finale popeljal Slaven Radišković. Sledil je posoški derbi za tretje mesto, ki ga je po kazenskih strelih dobil As Balan, v finalu pa je novogoriške Rabiese s 3:1 pričakovano premagal Avtoservis Gec. Gole za zmagovalce so dosegli Marko Hrvatin (najboljši strelec turnirja), Nik Zajc (najboljši igralec turnirja) in Anže Širok. Poražencem je za uteho ostal naslov najboljšega vratarja, ki si ga je prislužil Matjaž Šušteršič.

Drugi najmočnejši je bil turnir Noč na jezeru na Mostu na Soči. V konkurenci 16 ekip je pred kar 400 gledalci zmagalo moštvo Kovi pred Okrepčevalnico Tmin, Uličarji in Palacina rangersi. Najboljši igralec je bil Jure Uršič (Kovi), najboljši vratar pa Bojan Drole (Okepčevalnica Tmin).

Turnir je bil tudi v Bovcu. Organiziralo ga je Športno društvo gluhih Silent, najboljše ekipe in posamezniki pa so denarne nagrade darovali v korist društva. Na njem so se najprej pomerili mlajši osnovnošolci iz Tolmina, Kobarida in Bovca. Prvo in drugo mesto sta osvojili obe domači ekipi, tretji pa je bil Tolmin. Na turnirju odraslih se je pomerilo šest ekip, zmagal pa je As Balan, ki je imel v svojih vrstah tudi igralca turnirja Jako Sovdata in najboljšega strelca Nejca Hozjana. Najmanj golov je prejel vratar Erik Cuder (Odpisani). Veterani so se na travi pomerili v Prapetnem Brdu, kjer je bilo gostitelj ŠD Šentviška gora. Zmagale so Volče pred Herbiem 53 in domačo Atilo.

Konec tedna so na Primorskem že napovedani turnirji v Grgarskih Ravnah (že jutri) in na Colu (v petek in soboto).

IM


Najbolj brano