V Trnovem je igralo 16 ekip

V zadnjih dneh so bili na severnem Primorskem organizirani štirje turnirji v malem nogometu, konec tedna pa se obetata še dva.

Na turnirju v Trnovem ob Soči je zmagala bovška ekipa 
Deponja. Foto: Andrej Školč
Na turnirju v Trnovem ob Soči je zmagala bovška ekipa Deponja. Foto: Andrej Školč

TRNOVO OB SOČI >Najbolj živahno je bilo na turnirju petčlanskih moštev na travnatem igrišču v Trnovem ob Soči, kamor je domače turistično društvo uspelo pritegniti kar 16 ekip. Zmagala je Deponja iz Bovca, ki je v finalu z 1:0 premagala Doblar. Tretje mesto je po boljšem izvajanju kazenskih strelov osvojilo moštvo Kovi, ki je s 3:1 premagalo Žago. Posamične nagrade so prejeli Franci Melink (MVP), Leon Filipič (strelec), oba Doblar) in Armin Kanalec (vratar, Deponja).

Športno rekreativno društvo Ponikve je v tem kraju na Tolminskem pripravilo že 30. nočni malonogometni turnir šestčlanskih ekip na travi. Posebnost turnirja je spremljevalni program (glasbene skupine, skoki z motorjem, družabne igre, ženske ekipe), društvo pa je medtem uredilo tudi asfaltno igrišče. Tokrat je bil uvodni del turnirja namenjen povabljenim veteranskim moštvom. Zmagala je ekipa Herbie 53, ki je v finalu s 4:1 premagala Atilo. Tretja je bila ekipa domačinov. Na glavnem članskem turnirju se je pomerilo 12 ekip s Primorske in Gorenjske. Prvo mesto je zasedla ekipa Inter U21, ki je v finalu premagala domačo ekipo Ponikve z 2:0. Tretje mesto je zasedla ekipa Zavarovalnica Triglav. Društvo ŠKTD Kamnje - Potoče je pripravilo vse potrebno za turnir trojk v Kamnjah na Ajdovskem, a ga je moralo zaradi premajhnega števila prijav odpovedati.

V Dole nad Idrijo je društvo Aktiv na turnir Stari Zewnk privabilo devet moštev. Zmagal je že napol zvezdniški As Balan (z najboljšim igralcem turnirja, Patrikom Čujcem), ki je v finalu s 5:0 premagal ekipo Zavas. Slednja se je lahko pohvalila z najboljšim vratarjem Domnom Likarjem. V boju za bron je Fatamorgana s 3:0 odpravila domači ŠD Aktiv.

Konec tedna bosta še dva turnirja. V Dutovljah se bodo trojke v soboto pomerile na prazniku terana in pršuta (prijaviti se je treba najkasneje v četrtek), v nedeljo pa bo že 41. turnir petčlanskih ekip v Idrskem pri Kobaridu. Organizatorji prijave pričakujejo še v petek.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano