V Tolminu bo vroče

Športna dvorana v Tolminu bo drevi ob 20.15 prizorišče prvega posoškega derbija državnega prvenstva v malem nogometu. Domači Puntar gosti državne prvake iz Kobarida.

Kobariški kapetan Jaka Sovdat Foto: Igor Mušič
Kobariški kapetan Jaka Sovdat Foto: Igor Mušič

TOLMIN > Puntar bo v tolminski športni dvorani gostil zaostalo tekmo 3. kroga prve lige v dvoranskem nogometu, ki bi morala biti že 3. oktobra, a je bil tedaj nocojšnji gost, kobariški Oplast, zaposlen s turnirjem lige prvakov.

Preložitev vedno vročega posoškega derbija za mesec dni je prinesla velike spremembe predvsem v moštvu državnih prvakov iz Kobarida, ki so zaradi dokončnega ali vsaj začasnega slovesa od aktivnega igranja ostali brez treh nosilcev igre - Primoža Zorča, Rajka Uršiča in Janija Ručne. V Oplastu je tako prišla na vrsto prisilna pomladitev, v vrstah Puntarja pa so z njo opravili že pred sezono in so medtem nabrali pomembne izkušnje ter se uigrali. Oplast je glede na to izgubil večino prednosti (vsaj po imenih).

Zaradi bližine Tolmina in Kobarida utegne biti precej izenačeno navijaško merjenje glasnosti na tribunah med Tminskimi Grafi in Soškimi bombami. V obeh ekipah po tekmah minulega kroga ni posebnosti. Član uprave Puntarja Julijan Drago pravi: “Hrabri nas, da je mlada ekipa v zadnjih treh tekmah brez poraza in je pridobila na zanesljivosti. Odprte so vse možnosti.”

Kobariški kapetan Jaka Sovdat se zaveda, da je naslov prvaka že zgodovina: “Izgubili smo tri standardne izkušene igralce. Mladi nasledniki bodo morali pokazati, koliko veljajo. Ko sta obe ekipi nastopili v popolnih postavah, se že v prejšnjih letih nikoli ni vedelo, kdo je favorit. Tokrat to velja še toliko bolj. Verjetno bo odločil dnevni navdih pri igralcih ene ali druge strani.”

Ne glede na izrečeno je breme favorita na plečih Oplasta, ki je v minulem krogu doma premagal vodilni Dobovec in zaseda tretje mesto na lestvici, Puntar pa je šesti.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano